Ο Γιώργος Αλκαίος νικητής του Ελληνικού τελικού της Eurovision
Σε μία λίγο ξενέρωτη βραδιά ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision δεν θυμίζει σε τίποτα τα φαντασμαγορικά shows των προηγούμενων ετών.
Οι οικοδέσποινες, Ρίκα και Τζένη, με κρύες ατάκες δεν κατάφεραν να τονώσουν το κλίμα.
Το Opa με τον Γιώργο Αλκαίο ξεχώρησε λόγω ρυθμού και καλής σκηνικής παρουσίας.
Ας ελπίσουμε να συγκινήσουμε τους Ευρωπαίους με την λύρα και τα έθνικ στοιχεία!
Ο γνωστός καλλιτέχνης και οι φίλοι του επιλέχθηκαν από το κοινό και την κριτική επιτροπή να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον φετινό μουσικό διαγωνισμό.
Σε έναν ελληνικό τελικό, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη λιτότητα, οι συμμετοχές αν και επτά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν υπέροχες. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού όλες οι συμμετοχές είχαν ένα κοινό σημείο: τη μετριότητα.
Ο Γιώργος Αλκαίος και οι friends έπεισαν περισσότερο ως παρέα και με μια σχετική άνεση έκοψαν το νήμα και πήραν το εισιτήριο για το Όσλο.
Κατα τα άλλα το show στιγματίστηκε από τη λιτότητα των καιρών και δεν είχε τη λάμψη των προηγούμενων διοργανώσεων, αν και οι δύο παρουσιάστριες, η Τζένη Μπαλατσινού και η Ρίκα Βαγιάννη, έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν την κατάσταση.
Όπως ήταν αναμενόμενο ο Γιώργος Αλκαίος πάει στη Eurovision με το OPA.
O Γιώργος Αλκαίος θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Όσλο της Νορβηγίας, τον ερχόμενο Μάιο.
Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά και τις on line δημοσκοπήσεις ο Γιώργος Αλκαίος θα μας εκπροσωπήσει στο Όσλο
Το "OPA" επέλεξαν κοινό και κριτική επιτροπή για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον 55ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το βράδυ της Παρασκευής, σε μια βραδιά που παρουσίασαν η Ρίκα Βαγιάννη και η Τζένη Μπαλατσινού, και στην οποία διαγωνίστηκαν επτά τραγούδια. Καλεσμένοι στον ελληνικό τελικό ήταν ο εκπρόσωπος της Κύπρου Jon Lilygreen & The Islanders, η Κατερίνα Αυγουστάκη και ο εκπρόσωπος της Βουλγαρίας Miro. Η διαδικασία επιλογής της ελληνικής συμμετοχής μεταδόθηκε απευθείας από το eurovision.ert.gr και τη ΝΕΤ.
Παρουσιάστριες του τηλεοπτικού σόου ήταν η Ρίκα Βαγιάννη και η Τζένη Μπαλατσινού, ενώ τη σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Υπεύθυνος των σκηνικών ήταν ο Ηλίας Λεδάκης, του φωτισμού ο Αντώνης Λιναρδάτος και του ήχου ο Παναγιώτης Πετρονικολός.
Όpa" θα πουν τελικά ο Γιώργος Αλκαίος και οι Friends στη φετινή διοργάνωση της Eurovision στο Όσλο.
Ο γνωστός καλλιτέχνης και οι φίλοι του επιλέχθηκαν από το κοινό και την κριτική επιτροπή να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον φετινό μουσικό διαγωνισμό.
Σε έναν ελληνικό τελικό, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τη λιτότητα, οι συμμετοχές αν και επτά δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν υπέροχες. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού όλες οι συμμετοχές είχαν ένα κοινό σημείο: τη μετριότητα.
Ο Γιώργος Αλκαίος και οι friends έπεισαν περισσότερο ως παρέα και με μια σχετική άνεση έκοψαν το νήμα και πήραν το εισιτήριο για το Όσλο. Το τί θα φέρουν από τη Νορβηγία όμως είναι ένα ζήτημα, αφού τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, όχι για πρωτιές, αλλά έστω και για μια διάκριση.
Κατά τα άλλα το show στιγματίστηκε από τη λιτότητα των καιρών και δεν είχε τη λάμψη των προηγούμενων διοργανώσεων, αν και οι δύο παρουσιάστριες, η Τζένη Μπαλατσινού και η Ρίκα Βαγιάννη, έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν την κατάσταση.
Η λιτότητα επηρέασε και τις στυλιστικές και ενδυματολογικές επιλογές, αφού οι παρουσιάστριες άλλαξαν μόνο τρεις τουαλέτες, ενώ και όλο το σκηνικό με τίποτα δεν θύμιζε την την παλιά αίγλη του θεσμού.
Η συγκίνηση του Γιάννη Βασιλείου για τον γιο του
Σε κλάματα ξέσπασε ο Γιάννης Βασιλείου, όταν ανακοινώθηκε ότι το τραγούδι «OPA» του γιου του, Γιώργου Αλκαίου, θα μας εκπροσωπήσει στον 55ο διαγωνισμό της Eurovision, τον Μάιο, στο Όσλο.
Ο Γιάννης Βασιλείου δεν σταμάτησε να κλαίει και να χειροκροτεί τον γιο του, ενώ δεχόταν και ο ίδιος συγχαρητήρια από τον κόσμο που καθόταν δίπλα του.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν και ο Γιώργος Αλκαίος. Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, οι χορευτές και οι συνεργάτες του πανηγύριζαν, ενώ ο ίδιος καθόταν συγκινημένος και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.
Αμέσως μετά ανέβηκε στην πίστα και τραγούδησε ξανά το «OPA», ευχαριστώντας μάλιστα το κοινό για τις ψήφους του. Ο Γιάννης Βασιλείου του έκανε νοήματα από τις κερκίδες και του έλεγε «μπράβο!»
«Έχω να δω τον πατέρα μου δύο μήνες, δεν έχει δει ούτε πώς είμαι ούτε τίποτα… Ούτε το τραγούδι είχε ακούσει», δήλωσε ο Γιώργος Αλκαίος στους δημοσιογράφους, έχοντας δίπλα του τον πατέρα του, ο οποίος δεν μπορούσε καλά καλά να μιλήσει.
Ο πατέρας του θα βρίσκεται δίπλα του στο Όσλο και θα τραγουδάει ΟΠΑ!
Τα υποψήφια τραγούδια ήταν τα εξής:
- Χρήστος Χατζηνάσιος: "Illusion"
- Sunny Μπαλτζή & Second Skin: "Game of life"
- Μάνος Πυροβολάκης: "Κιβωτός του Νώε"
- Γιώργος Αλκαίος & Friends: "OPA"
- Γιώργος Καραδήμος: "Πολεμάω"
- Μέλισσες: "Κινέζος"
- Émigré: "Touch me deep inside"
Γιώργος Αλκαίος & Friends
"OPA"
Μουσική: Γιώργος Αλκαίος
Στίχοι: Γιάννης Αντωνίου - Friends
Εκαψα το χτες νυχτες μου παλιες
θρυψαλα οι αναμνησεις εγιναν κι αυτες
Λυπες και φωνες αδικες ευχες
Κι αφησα σε μια γωνια ανοιχτες πληγες
Εκαψα το χτες νυχτες μου παλιες
Ονειρα και εφιαλτες ριχνω στις φωτιες
Δακρυα καυτα ψεματα πολλα
μοιαζουν σαν βουβη ταινια που δεν βλεπω πια
Opa- βαζω μια φωτια
Σ’ ολα τα παλια
Ολα θα τα αλλαξω – οpα
Και θα το φωναξω- οpα
Περασμενα ξεχασμενα κι ολα απ’ την αρχη ξανα- opa
Εκαψα το χθες νυχτες μου παλιες
Κι απο το μηδεν αρχιζω οσο κι αν δεν θες
Δακρυα καυτα ψεματα πολλα
Πληρωσα οσα χρωστουσα και τα δανεικα - opa

Green Interactive Media : Κατασκευή Ιστοσελίδων, NewsPortals. www.greeninteractive.gr
Jetway Aviation : Ναυλώσεις αεροσκαφών, ελικοπτέρων, πτήσεις charter, Air Taxi. www.jetway.gr
VideoGallery : Φωτογραφίσεις, βιντεοσκοπίσεις γάμων, βαφτίσεων εκδηλώσεων. www.videogallery.gr

Bild: "Ξεκουμπιστείτε από δω Ναζί"
Την φωτογραφία ενός Έλληνα διαδηλωτή να καίει μια γερμανική σημαία έξω απ' τη Βουλή, φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της η Bild. Με τον τίτλο "Ξεκουμπιστείτε από δω- Έρωτας και Τιμωρία: Τι θα δούμε σήμερα 8 Φεβρουαρίου
- Το απίστευτο σαρδάμ της Μελέτη. Αντί για "αγαπηθεί" είπε...
- Ράδιο Αρβύλα: Συγκίνηση για τον Αντώνη Παραρά
- Ράδιο Αρβύλα: Οι Anefthinous βουλευτές απαντούν στους Anonymous
- Μίνα Ορφανού: Η τρανσέξουαλ ηθοποιός που εντυπωσιάζει στους "Βασιλιάδες"
- Έκδοση επαγγελματικού φύλλου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην "Ελευθεροτυπία"
- Παρουσιαστής ΑΝΤ1 για το πρωινό: "Είναι εύκολο να γίνει βαρετό"!












