Σώρρας στην Αυτοψία του Σρόιτερ: Μια συνένετυξη που πρέπει να δεις

Ο Αρτέμης Σώρρας μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ για όλα εχθές το βράδυ στην εκπομπή του Alpha, «Αυτοψία».

Ο Αρτέμης Σώρρας αναφέρεται στο παρελθόν του, υπόσχεται 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα εάν γίνουν εκλογές, εξαπολύει επίθεση κατά των Χριστιανών, των Εβραίων και των αθλητών των Παραολυμπιακών Αγώνων και απειλεί με μηνύσεις.

Χαστούκια, κλωτσιές, ύβρεις, μηνύσεις και... πολλά δισεκατομμύρια, «μοίρασε» ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κατά την οποία απείλησε ουκ ολίγες φορές, ακόμη και με ξυλοδαρμό, τον Αντώνη Σρόιτερ. Ο Αρτέμης Σώρρας απέφυγε να απαντήσει πειστικά για τον εάν υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε εγκάθετους όσους τον κατηγορούν για τις απόψεις του και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του, κατά το παρελθόν του.

Ο αυτοαποκαλούμενος κροίσος που διατυμπανίζει ότι θα δώσει τέλος στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, αλλά η νευρικότητα του έφτασε σε σημείο τέτοιο που δεν δίστασε, στο ερώτημα του Αντώνη Σρόιτερ για το εάν μπορεί να του μεταβιβάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από την τεράστια περιουσία του, να δώσει την εξής απάντηση: «Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι. Εσενα δεν μπορώ να σου βάλω τίποτα. Χαστούκια, κλωτσίες μπορεί να σε φουσκώσω. Πες μου αν είναι τώρα για σένα να σηκωθώ».


Τι απαντάει όταν αποκαλύπτεται ότι δηλώνει 20.000 ευρώ εισόδημα; Τι λέει για την προέλευση των κεφαλαίων του; Τι θέση παίρνει σχετικά με την εμπλοκή του στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου;

«Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι. Για σένα προσωπικά μπορώ να σου βάλω χαστούκια και κλωτσιές», απάντησε στον δημοσιογράφο ο Αρτέμης Σώρρας όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να του μεταβιβάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από την αστείρευτη περιουσία του, ενώ για όσους τον κατηγορούν για ψεύδη απάντησε πως «έχουν πρόβλημα φύλου».

Ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις» δεν σταμάτησε όμως τις ύβρεις εκεί, απειλώντας διαρκώς με μηνύσεις τον δημοσιογράφο.

Η απειλή του ξυλοδαρμού όμως ήταν μόνο το... επιδόρπιο στο μενού της συνέντευξης. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Αυτοψία» μετά το καλωσόρισμα του στον καλεσμένο του, προσπάθησε να μάθει κάποια στοιχεία από τη ζωή του. Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τον τόπο καταγωγής του αλλά και για τα παιδικά του χρόνια συνάντησε την άρνηση του συνεντευξιαζόμενου να του πει το παραμικρό. «Δεν με τιμά να μιλώ εγώ για τον εαυτό μου. Ας αφήσουμε τους άλλους να μιλούν. Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι ήμουν πολύ περίεργο και μυστήριο παιδί από ηλικία πέντε ετών».

Στη συνέχεια δεν θέλησε να δώσει κανένα στοιχείο για τη βίλα του λίγο έξω από την Πάτρα παρά μόνο ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτόν και την οικογένεια για τρία χρόνια, ενώ ανέφερε ότι δεν πιστεύει στην αγάπη κι ότι βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία: «Δεν αγαπάω τίποτα. Δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη είναι αντικείμενο. Έπρεπε να με πληρώσουν για να πάω μικρός στην εκκλησία. Όταν μου έδιναν χρήματα, τότε πήγαινα».

Η περιουσία των τρισεκατομμυρίων

Στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στην αμύθητη περιουσία που δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του ο Αρτέμης Σώρρας. Αρχικά επιτέθηκε στον παρουσιαστή του Alpha που τόλμησε να τον ρωτήσει πως περιήλθε στην κατοχή του. «Θα μάθεις ποτέ εσύ τι έχω εγώ; Ανάκριση μου κάνεις; Ας έρθει ο εισαγγελέας να μάθει αν θέλει» απάντησε ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις». Τελικά μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ αρκέστηκε να πει: «Το πόσο των 2,83 τρισ. προέρχεται από συμβόλαιο που έχω υπογράψει με το αμερικανικό ταμείο. Τα εξακόσια από αυτά τα έχω βάλει στο λογαριασμό της ελληνικής κυριαρχίας. Την ώρα που τα 600 δισ. είναι στην ελληνική κυριαρχία και σε εσένα έχω γράψει χρήματα. Το συμβόλαιο αυτό με την αμερικανική κυβέρνηση είναι νόμιμο και φορολογημένο», είπε στο δημοσιογράφο.

Τα χρέη στην εφορία και η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σρόιτερ αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρτέμη Σώρρα να μην έχει κάνει φορολογική δήλωση τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται να χρωστά στο ελληνικό δημόσιο 12.000 ευρώ. Ο Αρτέμης Σώρρας, αρχίζει να εκνευρίζεται περισσότερο και να μιλά με έντονη επιθετικότητα στο δημοσιογράφο του Alpha. «Πού το ξέρεις εσυ; Ολα αυτά είναι γελοιότητες και προέρχονται από εγκάθετους. Φέρε μου το χαρτί. Δεν ισχύει ότι χρωστάω χρήματα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος δείχνει στον καλεσμένο του τη τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλλε προς την αρμόδια ΔΟΥ των Πατρών, στην οποία αναφέρεται ότι είχε ετήσια εισοδήματα της τάξεως των 20.000 ευρώ και μηδενικές καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα. «Δεν είναι δικό μου αυτό. Όποιος έδωσε το χαρτί αυτό το χαρτί είναι κερατάς. Έχει πρόβλημα οικογενειακό, ψυχολογικό και θέμα φύλου. Δώσε μου το όνομά του να του κάνω μήνυση. Αν μου δηλώσεις εσύ ότι το χαρτί είναι δικό μου υπέγραψε το μου τότε εσύ για να κάνω μήνυση σε εσένα».

Πηγή: Τηλεόραση Alpha

Δείτε το πρωτο σύντομο βίντεο και αναλυτικά όλη την εκπομπή στο δεύτερο βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα