Ανατροπές στην σειρά του Star Wars: Ο τίτλος της όγδοης ταινίας

Ακόμα πιο μακριά από τις δημιουργίες του ανθρώπου που έχτισε τη μυθολογία του Star Wars απομακρύνεται η ιδιοκτήτρια του franchise, η Disney. Κάτι που γίνεται εμφανές ήδη από τα πρώτα στοιχεία της νέας ταινίας της σειράς, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Έτσι, πλέον καταργείται -οριστικά κατά τα φαινόμενα- η αρίθμηση των ταινιών που αποτελούν τον "κανόνα" της σειράς. Συγκεκριμένα, ο τίτλος της νέας ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2017, είναι "Star Wars: The Last Jedi".

Υπενθυμίζεται ότι μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας του 1977, o Τζορτζ Λούκας αποφάσισε να αριθμήσει την κάθε ταινία, ξαναβαφτίζοντας την πρώτη ως "Star Wars-Episode IV: A New Hope". Έτσι, οι τρεις πρώτες ταινίες ονομάστηκαν "Επεισόδια ΙV-V-VI" και τα τρία prequels, που γυρίστηκαν αρκετά χρόνια μετά, ονομάστηκαν "Επεισόδια Ι-ΙΙ-ΙΙΙ".

Πάντως, από πέρσι, οπότε και κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία της σειράς από τότε που αγοράστηκε από την Disney, η... αρίθμηση αποφεύχθηκε και η ταινία ονομάστηκε απλώς "Star Wars: The Force Awakens", κάτι που συνεχίζεται και με τη νέα ταινία.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα