Τηλεοπτικές άδειες: Το απόγευμα η πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση του ΣτΕ

Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας η πρώτη από τις δύο κρίσιμες διασκέψεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Η δεύτερη έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Η διάσκεψη της Ολομέλειας των Ανώτατων Δικαστών, αναμένεται να πιάσει το «νήμα» από εκεί που το άφησε την Τρίτη (18/10), με τον εισηγητή Γεώργιο Παπαγεωργίου να ολοκληρώνει την εισήγησή του, σύμφωνα με την οποία- όπως λένε όλες οι πληροφορίες- τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, αλλά και των υπουργικών αποφάσεων που τον ακολούθησαν.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου, μπορούν να πάρουν τον λόγο οι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και οι σύμβουλοι, μία διαδικασία, που όπως φαίνεται θα απασχολήσει και την πέμπτη διάσκεψη των Ανώτατων Δικαστών.

Η απόφαση για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών φέρεται να ελήφθη από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη διάσκεψη της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, οι δικαστές με 16 ψήφους έναντι 9 τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού και του σύννομου των προσφυγών των καναλιών, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την επί της ουσίας συζήτηση των προσφυγών.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα