Τηλεοπτικές άδειες: Πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των καναλιών

Μετά την απόφαση του ΣτΕ να μελετήσει και την ουσία των προσφυγών των καναλιών, πάγωσαν όλες οι διαβουλεύσεις που είχαν ξεκινήσει μεταξύ παλιών και νέων καναλαρχών για την αναζήτηση συμμαχιών ή τη διερεύνηση ενδεχομένου συγχωνεύσεων ορισμένων εξ αυτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη την περασμένη εβδομάδα είχαν και πάλι επαφές με εκπροσώπους της διοίκησης του STAR CHANNEL, οι οποίες όμως διακόπηκαν από την Τετάρτη.

Στάση αναμονής κρατά και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος απουσίασε στο εξωτερικό και αναμένει τις τελικές αποφάσεις του δικαστηρίου για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του. Οι φήμες που ανέφεραν ότι ο Ιβάν Σαββίδης βολιδοσκόπησε το ενδεχόμενο απόκτησης εξοπλισμού και υποδομής από το MEGA δεν επιβεβαιώνονται, ενώ τέτοιου είδους εγχείρημα θεωρείται δύσκολο και πολύπλοκο λόγω της αναγκαστικής εμπλοκής και των τραπεζών που παραμένουν ακέφαλες. Οπως παρατηρούσαν εκπρόσωποι των καναλιών, όλες αυτές οι εξελίξεις και κυρίως η καθυστέρηση του ΣτΕ να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις έχουν ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση στην προετοιμασία των δύο νέων καναλιών, που πλέον θεωρείται δύσκολο να κατορθώσουν να εκπέμψουν πρόγραμμα πριν από το τέλος του χρόνου. Μέχρι τότε, όμως, είναι επίσης δύσκολο να προχωρήσει η κυβέρνηση στη διακοπή λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων σταθμών, καθώς στην περίπτωση αυτή θα εκπέμπουν πανελλαδικά τέσσερα κρατικά κανάλια και μόνο δύο ιδιωτικά! Αυτό είναι ένα περιβάλλον που θα δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, που υποδέχτηκε με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο το «μαύρο» στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ενταση και με τη δίωξη Κοντομηνά

Την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που υπάρχει ήδη για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών φόρτισε ακόμη περισσότερο η άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ιδιοκτήτη του ALPHA Δημήτρη Κοντομηνά, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.Ο κ. Κοντομηνάς κατηγορείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για φοροδιαφυγή περίπου 48 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί την ερχόμενη εβδομάδα από τον ανακριτή για απολογία, αλλά, όπως δηλώνει ο ίδιος, θεωρεί τη δίωξή του πολιτική που εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιχειρηματική του εξόντωση. 

«Η ποινική μου δίωξη, τη δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου εν σχέσει προς τις τρέχουσες εξελίξεις στην αδειοδότηση των καναλιών και αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ», υπογράμμισε με δήλωσή του ο κ. Κοντομηνάς.

Η χρονική συγκυρία, δε, κατά την οποία δημοσιοποιήθηκε η δίωξη, πυροδότησε νέο κύμα κριτικής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες και επικίνδυνες καταστάσεις που είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ακραίες αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα