Ταυτόχρονη παραίτηση Λιαρέλλη από DIGEA και ΕΙΤΗΣΕΕ

Σχεδόν ταυτόχρονα ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου της DIGEA, αλλά και από το ΔΣ της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας).

Δύο παραιτήσεις με νόημα, παρά το γεγονός ότι αποδίδονται στις αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις του στελέχους στο κανάλι, δηλαδή ως αποτέλεσμα μιας προσωπικής απόφασης λόγω φόρτου εργασίας… Κι αυτό διότι η χρονική συγκυρία, σε συνδυασμό με το ρόλο των συγκεκριμένων φορέων, τόσο σε συμβολικό όσο και σε ουσιαστικό επίπεδο, δημιουργεί εντυπώσεις, προκαλεί συνειρμούς και ενθαρρύνει τη διακίνηση σεναρίων.

Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να αποσυνδεθούν οι παραιτήσεις Λιαρέλλη από τις εξελίξεις στο πεδίο των τηλεοπτικών αδειών διότι, τόσο η DIGEA όσο και η ΕΙΤΗΣΕΕ, είναι δύο πόλοι που εμπλέκονται και επηρεάζονται, βρίσκονται στο μεταίχμιο του παλιού και του νέου τοπίου, ενώ συμβολίζουν για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης τη διαπλοκή.

Ο ΑΝΤ1 που συμμετείχε στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατέβαλε το μεγαλύτερο τίμημα, αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα κρατά χαμηλούς τόνους σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, αποφεύγει να συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια… Και το μόνο που τον ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση να «καθαρίσει» το τοπίο από τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν, είναι να ρεφάρει, μαζεύοντας όλο το «χαρτί» από τη διαφήμιση.

Είναι φανερό λοιπόν ότι το κανάλι του Αμαρουσίου επιλέγει να μην εμπλακεί στην πολιτικολογία της εποχής… Κοιτάει αυστηρά το στόχο του που δεν είναι άλλος από το να αποσβέσει το συντομότερο δυνατό το τίμημα που κατέβαλε για να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια… Και κρατά αποστάσεις από οργανισμούς που ενδεχομένως το επόμενο διάστημα αποτελέσουν εστίες έντασης. Όπως για παράδειγμα η DIGEA στην περίπτωση που χρειαστεί να ρίξει «μαύρο» σε κανάλια των οποίων οι μέτοχοι είναι και ιδιοκτήτες της!

Enimerosi24

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα