"Διακωμωδούν την πίστη μας" οι Ράδιο Αρβύλα

«Είμαι πολύ λυπημένος, αλλά δεν θα παρέμβω!» δηλώνει στην «Espresso» ο πατέρας Χριστόφορος Γουρλής που μπήκε στο στόχαστρο των παρουσιαστών της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα», οι οποίοι καθημερινά πλέον τον διακωμωδούν!

Ο πατέρας της ενορίας Παναγίας Ευαγγελιστρίας της Χίου μετά τη βιντεοσκόπηση της Πρώτης Ανάστασης το περασμένο Πάσχα έγινε αντικείμενο σχολιασμού για τον τρόπο με τον οποίο εξήλθε από την Ωραία Πύλη (κρατώντας το καλάθι των Βαΐων). Τα «καρντάσια» του ΑΝΤ1 Αντώνης Κανάκης και Γιάννης Σερβετάς εστιάστηκαν στα τηλεοπτικά πλάνα του πατέρα Χριστόφορου και δεν λένε να σταματήσουν...

«Είναι αρκετά ενοχλητικό. Δεν είναι πρέπον να διακωμωδούν το έθιμο της πίστεώς μας. Το γεγονός αυτό με λυπεί και με πονάει. Οχι μόνο εμένα αλλά και πολλούς χριστιανούς» τονίζει ο πατέρας Χριστόφορος Γουρλής αναφερόμενους στους παρουσιαστές, οι οποίοι ξεκίνησαν μάλιστα πριν από λίγο καιρό διαγωνισμό δίνοντας την ευκαιρία στους τηλεθεατές να διαλέξουν ποιο τραγούδι ταιριάζει περισσότερο στον πατέρα Χριστόφορο...

Ενας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που η εκπομπή έχει προσθέσει στο θεματολόγιό της το βίντεο με τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης από τον πατέρα Χριστόφορο και όπως λέει ο ίδιος στην «Espresso», δεν προτίθεται να διαμαρτυρηθεί προκειμένου να σταματήσει αυτού του είδους η προβολή. «Δεν έχω κάνει τίποτα επ’ αυτού και ούτε πρόκειται. Δεν έχω μιλήσει με τους παρουσιαστές ούτε και με κανένα στέλεχος του καναλιού. Δεν γνωρίζω αν έχουν κάνει κάτι οι ενορίτες, που θεωρούν απρεπή την κίνηση αυτή. Η διακωμώδηση των χριστιανικών εθίμων με θλίβει. Είναι τραγική η εμμονή τους, αλλά δεν θα παρέμβω με κανέναν τρόπο. Πιστεύω όμως πως αν οι παρουσιαστές έχουν κάποια ευαισθησία στο θέμα της θρησκείας μας, θα πρέπει επιτέλους να σταματήσουν εδώ».

«This is Our Night», «Εχω πετάξει μαζί σου», «Ταραχή», «Είμαι στα χάι μου», «Λάμπω», «Love is in the air» είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια με τα οποία η παραγωγή έχει «ντύσει» το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο προβάλλεται σχεδόν καθημερινά στο «Ράδιο Αρβύλα».

«Παρά τα όσα συμβαίνουν, εμείς συνεχίζουμε το έργο μας. Κάνουμε το σταυρό μας και προχωράμε!» προσθέτει ο πατέρας Χριστόφορος, ο οποίος απαντά και στο αν παρακολουθεί την εκπομπή. «Βλέπω τηλεόραση, όμως τα προγράμματα που παρακολουθώ είναι άλλα. Εξάλλου και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος».

Ο ιερέας της Χίου κλείνει δίνοντας σε όλον τον κόσμο την ευλογία του. «Υπηρετώ την Παναγία στο σπίτι και στο ναό της, και δίνω την ευλογία της μέσα από την καρδιά μου!»

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα