Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Πότε θα αρχίσει η προθεσμία των 90 ημερών;

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κρέτσος είπε ότι η αντίστροφη μέτρηση των 90 ημερών για το μαύρο θα αρχίσει μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τους νικητές της δημοπρασίας, η οποία όμως – όπως είπε – δεν είναι γνωστό πότε θα εκδοθεί.

Κυβερνητικά στελέχη είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η προθεσμία των 90 ημερών θα άρχιζε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις άδειες.

Εξήγησε ότι η έκδοση της υπουργικής απόφασης θα εξαρτηθεί από τις νομικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους πόθεν έσχες, είπε ότι ο ουσιαστικός έλεγχος είχε γίνει στην προδικασία του διαγωνισμού και ο δευτερεύον έλεγχος έγινε από την επιτροπή που έκανε τον διαγωνισμό.

Ο κ. Κρέτσος ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή ενστάσεων μέσα σε 15 ημέρες θα πρέπει να εξετάσει όλες τις πρόσφυγες που έγιναν μετά τον διαγωνισμό, ενώ θα ελέγξει και όλες τις προδικαστικές προσφυγές που είχαν γίνει μεταξύ των υποψήφιων πριν τον διαγωνισμό.

Ο γενικός γραμματέας δεν προσδιόρισε ποτέ θα γίνει ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια, ούτε πόσες άδειες θα δοθούν.

Επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια να γίνει από ένα ισχυρό Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα