Κρέτσος: Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

Θα τηρηθεί το γράμμα του νόμου,  υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας , Λευτέρης Κρέτσος, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα των 4 προσωρινών υπερθεματιστών να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

«Εμείς θα τηρήσουμε τη διαδικασία όπως προβλέπει ο νόμος, από την άλλη είναι ένα αίτημα που είναι λογικό, διότι φοβούνται ενδεχομένως ότι αν υπάρχει απόφαση κατά του διαγωνισμού, τα χρήματα που θα καταθέσουν θα συμψηφιστούν με υπάρχουσες ή μελλοντικές οφειλές » τόνισε ο κ. Κρέτσος και πρόσθεσε:

«Εμείς όμως οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη διαδικασία και να τηρήσουμε απολύτως το γράμμα του νόμου».

Για σκληρό πόκερ όσον αφορά το νέο τηλεοπτικό τοπίο, κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η εφημερίδα των Συντακτών. Φανερές και κρυφές συζητήσεις ανάμεσα σε νέους και παλιούς καναλάρχες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται συνάντηση Καλογρίτσα – Κοντομηνά για τον Alpha, ενώ επαφές με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών που έμειναν χωρίς άδεια θα επιδιώξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σημειώνεται ότι ο Alpha αποτελεί μια εξαιρετική επένδυση, καθώς είναι ο τηλεοπτικός σταθμός με την υψηλότερη τηλεθέαση.

Οι νέοι καναλάρχες στη συνάντησή τους με τον Νίκο Παππά, ζήτησαν να μη υπάρχουν άλλες άδειες πανελλαδικής εμβέλειας. Καμία. Ούτε θεματική, ούτε άλλης μορφής, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να καταβάλουν ούτε ευρώ, προτού εκδοθούν οι αποφάσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα