Τηλεοπτικές άδειες: Σε εξέλιξη η δημοπρασία. Live

Ώρα μηδέν για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς σήμερα το πρωί στις 7 άρχισε η διαδικσία του  διαγωνισμού. Η μαραθώνια διαδικασία του διαγωνισμού για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες παραμένουν σε συγκεκριμένους χώρους ενώ δεν τους επιτρέπεται η χρήση προσωπικών υπολογιστών ή ασύρματων συσκευών.

Στην αίθουσα των υποψηφίων βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις. Από την ώρα που μπήκε στο δωμάτιο ο επικεφαλής κάθε αντιπροσωπείας, δεν μπορεί να επικοινωνεί με κανέναν εντός ή εκτός του κτιρίου, ενώ και στην τουαλέτα πηγαίνει συνοδεία αστυνομικού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς η ηλεκτρονική δημοπρασία για την πρώτη άδεια εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί γύρω στις πέντε το απόγευμα, ωστόσο δεν είναι βέβαιο κατά πόσον θα διαρρεύσουν πληροφορίες για το ποιος θα είναι ο πρώτος που θα έχει κατοχυρώσει τηλεοπτική άδεια.

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη).

Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση.

Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

 

Η πρώτη τηλεοπτική άδεια έχει ήδη δοθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως δόθηκε με υψηλό αντίτιμο. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος που κατάφερε να λάβει την τηλεοπτική άδεια δεν μπορεί να βγει από το κτίριο προκειμένου να μην διαρρεύσει τίποτα από τη διαδικασία.

Αφού ολοκληρώθηκε η δημοπρασία της πρώτης τηλεοπτικής άδειας έπρεπε να υπάρξει διάλειμμα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που ωστόσο δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Έτσι η διαδικασία για τη δεύτερη άδεια ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έχει κλείσει και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια.

Πάντως, μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανακοίνωση και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί με μία κυβερνητική τοποθέτηση.

 

Από τις 07:00 το πρωί άρχισαν να φτάνουν στη Γενική Γραμματεία Τύπου οι εκπρόσωποι των καναλιών
Με... κόκκινο μπλουζάκι έφτασε ο Βαγγέλης Μαρινάκης - Παρών και ο Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1
Σκληρές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του ΣΚΑΙ Κώστα Κιμπουρόπουλο: Νιώθω σαν όμηρος, ανώμαλη η διαδικασία
Ταπεινωτική η διαδικασία είπε και ο εκπρόσωπος του Alpha
Με βαλίτσες στα χέρια οι εκπρόσωποι των καναλιών - Οι του ΑΝΤ1 έφεραν εκτός από στρώμα και... ανεμιστήρα!
Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας στην Καλλιθέα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επί τόπου - Επιστρατεύτηκαν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά
Οκτώ οι υποψήφιοι, αποκλείστηκε το κανάλι Epsilon

Σκληρή κόντρα Γεροβασίλη - Κουμουτσάκο, Τι ακριβώς τάζετε

Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;», είναι το ερώτημα που θέτει και απευθύνει ουσιαστικά προς τον κ. Κουμουτσάκο, μέσω Twitter, η Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ ότι «η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά».

Ειδικότερα, σε ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρει:

Δήλωση @GKoumoutsakos: «Η ΝΔ θα ανοίξει τη δανειοδότηση καναλιών στην ελεύθερη αγορά»(!)Τι εννοείτε; Τι ακριβώς τάζετε και σε ποιον;».

Τι θα γίνει με όσους δεν πάρουν άδεια. Τα σενάρια

Φουντώνει όπως είναι φυσικό η σεναριολογία τόσο για τους νέους παίκτες που ενδέχεται να εισέλθουν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της επόμενης ημέρας όσο και για το μέλλον ΜΜΕ και εργαζομένων που θα βρεθούν εκτός διαγωνισμού.

Τηλεοπτικές άδειες: Πήραν μέλος της Επιτροπής με ασθενοφόρο!

Όταν νωρίς το πρωί ένα ασθενοφόρο του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν έκανε την εμφάνισή του και μπήκε στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, έγινε γνωστό ότι μετέφερε ένα από τα πέντε ...


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι εξελίξεις Live

Γεροβασίλη για τηλεοπτικές άδειες: Το τζάμπα πέθανε

Η  κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία, με δήλωσή της, κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τη στάση του υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και το καλεί να κατανοήσει ότι... «το τζάμπα πέθανε».

Δεν θα υπάρξουν άλλες πανελλαδικές άδειες, διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και επανέλαβε πως όσοι δεν πάρουν άδεια, σε 90 μέρες θα πέσει... "μαύρο" και θα κοπεί το σήμα τους από τη Digea.

Νίκος Παππάς: Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη

«Η ΝΔ οφείλει να αλλάξει τη θέση της σήμερα. Είναι νομίζω προσβολή προς τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη. Και οφείλει να βγει σήμερα και να διατυπώσει τη θέση ότι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού».

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας πως «ο διαγωνισμός αυτός, είναι ο διαγωνισμός, ο οποίος για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα απονείμει νόμιμες άδειες και η ταύτιση της ΝΔ με ορισμένα πάρα πολύ συγκεριμένα και ιδιαίτερα συμφέροντα είναι νομίζω ένα παρά πολύ αρνητικό γεγονός».

 

Ποιος εκπροσωπεί ποιον

Star: Κάρολος Αλκαλάι

Όμιλος Καλογρίτσα: Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας

Alter Ego: Βαγγέλης Μαρινάκης

Dimera: Ιβάν Σαββίδης

ΑΝΤ1: Θοδωρής Κυριακού

Alpha: Δημήτρης Φουρλεμάδης (διευθύνων σύμβουλος)

ΣΚΑΙ: Κώστας Κιμπουρόπουλος (διευθύνων σύμβουλος)

«Ανεξάρτητος Πάροχος»: Πάνος Κυριακόπουλος

Δεν προσήλθαν στη διαδικασία οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Κοντομηνάς και επέλεξαν να εκπροσωπηθούν

Τσακωμός Κουμουτσάκου - ΣΥΡΙΖΑ

Σε σαθρό έδαφος γίνεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ «η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και προσέθεσε πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Αναγνώρισε πως «υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς» αλλά σημείωσε πως «η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

Η προθυμία με την οποία η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί "μη νομιμοποίησης" της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα.

Σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν.  Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.



11:20  Ανακεφαλαίωση

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από μια ώρα και αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες! Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής

- Η δημοπρασία γίνεται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας στην Καλλιθέα

- Θα δημοπρατηθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

- Από τους πρώτους που έφτασαν περίπου στις 07:00 το πρωί ήταν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και του Star

- Αυτοπροσώπως στη διαδικασία εμφανίστηκαν οι Θοδωρής Κυριακού, Βαγγέλης Μαρινάλης και Ιβάν Σαββίδης

- Δεν πήγαν Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος

- Όλοι έχουν μαζί τους βαλίτσες και sleeping bag μέχρι... στρώματα και ανεμιστήρες αφού αναμένεται να βγουν από το κτίριο μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία

- Θα κοιμηθούν σε ράτζα (όσοι δεν έχουν δικό τους... στρώμα) - Μέσα στα δωμάτια που θα μείνουν υπάρχουν και χημικές τουαλέτες

- Αν θελήσουν να βγουν από το χώρο που τους έχει παραχωρηθεί θα συνοδεύονται από αστυνομικό

- Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού μέσα στο κτίριο

- Το κτίριο είναι «αστακός» και Ισχυρή ομάδα αστυνομικών το επιτηρεί - Έχουν επιστρατευτεί ακλόμα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

- Αποκλεισμένος ο χώρος γύρω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, κανείς δεν μπορεί να παρκάρει σε κοντινή ακτίνα

- Κανένας πλην των εκπροσώπων των υποψηφίων δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο για όσο διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

- Τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που συμμετέχουν είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Νίκος Παππάς και Λευτέρης Κρέτσος έφτασαν στη ΓΓΕΕ, ενημερώθηκαν από τον Ταξίαρχο για το πλάνο ασφαλείας και αποχώρησαν. Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πότε θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση για τη διαδικασία, ο κ. Κρέτσος απάντησε  "θα λάβετε κανονική και ανόθευτη ενημέρωση", χωρίς να διευκρινίσει όμως το πότε θα γίνει αυτό.
09:44 Η διαδικασία σε δύο φάσεις

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς, αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη. Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα σταδιακά και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ και η διαδικασία θα επαναληφθεί.
Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση.
Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.
Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, το τίμημα για κάθε άδεια ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και τα 20 εκατομμύρια ευρώ. Το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
09:43 Θυμίζουμε πως καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες θα παραμείνουν σε συγκεκριμένους χώρους και δεν θα επιτρέπεται η έξοδός τους παρά μόνο με συνοδεία. Παράλληλα, απαγορεύεται η χρήση προσωπικών υπολογιστών, κινητών, ή άλλων ασύρματων συσκευών. Στην αίθουσα των υποψηφίων θα βρίσκεται μόνο ο υπολογιστής με το ηλεκτρονικό σύστημα της δημοπρασίας και τα έντυπα για τις προσφορές και τις ενστάσεις.
09:39 Κουμουτσάκος: Σε σαθρό έδαφος όλη η διαδικασία για τις άδειες

Όλη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική δημοπρασία.
Υπάρχει έντονη η οσμή της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης, σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.
Η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξουμε τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, είπε ο κ. Κουμουτσάκος.
Προσέθεσε ακόμη ότι υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς αλλά η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη.

Τραμπουκισμούς και απειλές από δικηγόρους των καναλιών, καταγγέλλει στο Κόκκινο ο Λ. Κρέτσος

"Η κυβέρνηση δέχθηκε το προηγούμενο διάστημα ένα βρώμικο πόλεμο, που έφτασαν στο σημείο εκφοβισμών και τραμπουκισμών από μεγαλοδικηγόρους των καναλαρχών εναντίον εργαζομένων στην γενική γραμματεία κατά τη διαδικασία προσομοίωσης", κατήγγειλε στο Κόκκινο, ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

"Αλλά, τα ψέματα τελείωσαν, η κυβέρνηση κινείται απολύτως θεσμικά στη διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών", υπογράμμισε, αναφέροντας πως "σήμερα είναι μια ιστορική μέρα".Τηλεοπτικές άδειες: Με τις βαλίτσες τους στη ΓΓΕΕ Μαρινάκης, Σαβίδης, Καλογρίτσας

Από νωρίς το πρωί, όπως προέβλεπε η διαδικασία, άρχισαν να καταφτάνουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης οι εκπρόσωποι των καναλιών που συμμετέχουν στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών. Μπήκαν οι εκπρόσωποι του Αντέννα, του ΣΚΑΪ, του Alpha, ...

9: 00 Στα δωμάτια τους όλοι οι υποψήφιοι καναλάρχες. Τέλος προσέλευσης. Σιγή ιχθύος μέχρι τη λήξη της διαδικασίας

Πάμε να πληρώσουμε λύτρα για να συνεχίσουν τα κανάλια να λειτουργούν όπως πρέπει σε μία σύγχρονη δημοκρατία. Αυτά τα λύτρα πάμε να διαπραγματευτούμε σήμερα, δήλωσε προσερχόμενος στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Τόνισε δε ότι αισθάνεται ταπεινωμένος από τη διαδικασία, όχι λόγω των συνθηκών αλλά γιατί έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί για μία ακόμη φορά τη συντεταγμένη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, την αρχή της πολυφωνίας στην ενημέρωση, τις θέσεις εργασίας που αφορούν το μέλλον ανθρώπων και οικογενειών.

Έκανε δε λόγο για μπούλινγκ της κυβέρνησης κατά των μέσων ενημέρωσης και για «ντελίριο προεξόφλησης αποτελεσμάτων» στον διαγωνισμό από κυβερνητικά στελέχη όπως η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Κώστας Κιμπουρόπουλος αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν θα παραστεί στη διαδικασία, ενώ ο εκπρόσωπος του Alpha έκανε λόγο για πρωτόγνωση και ταπεινωτική διαδικασία και για συνθήκες που δεν είναι καλές.

 

8:28 Τώρα φτάνει η αντιπροσωπεία του Ανεξάρτητου Τηλεοπτικού Παρόχου.

08:22
Η διαδικασία αναμένεται πλέον να ξεκινήσει γύρω στις 10, μία ώρα μετά τον αρχικό προγραμματισμό.

Με βαλίτσες και σλίπινγκ μπαγκ προετοιμασμένοι για μακρά παραμονή... στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Τύπου άρχισαν να φτάνουν από τις 7.10 το πρωί μετά από κλήρωση για την ώρα εισόδου τους, οι εκπρόσωποι των οκτώ εταιρειών που διεκδικούν μία από τις τέσσερις άδειες. Εχοντας μαζί τους από μία μικρή βαλίτσα και χωρίς δηλώσεις εισήλθαν στο κτίριο, το οποίο έχει ήδη εφοδιαστεί με ράντζα και χημικές τουαλέτες.

me-balitses-kai-slipingk-mpagk-stin-ggee-gia-tis-adeies-eikones

08:15 Αρχικά η αίτηση του κ. Σαββίδη είχε απορριφθεί αλλά έγινε δεκτή σε δεύτερο χρόνο. "Δύσκολο να σχολιάσουμε κάτι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Δεν είναι απολύτως κατανοητό αυτό το σενάριο. Η αίσθηση είναι ότι υπάρχουν κρυφά πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν με άλλον τρόπο, να ήταν μια ανοιχτή διαδικασία και να τελείωνε με όποιον δώσει περισσότερα. Εμείς δεχόμαστε τους όρους της κυβέρνησης και προχωράμε", δήλωσε ο κ. Σαββίδης.
08:13 Φτάνει τώρα ο Ιβάν Σαββίδης με τη δική του αντιπροσωπεία.

08:03 Φτάνει ο Στρατής Λιαρέλης από την αντιπροσωπεία του ΑΝΤ1.

8:00 Η  άφιξητου  Βαγγέλη Μαρινάκη.

07: 58 Δημήτρης Φουρλεμάδης: "Σήμερα είναι μέρα ευχών. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, ειδικά για τα κανάλια που έχουν ήδη εργαζόμενους. Δεχθήκαμε να μπούμε σε αυτόν τον διαγωνισμό, και θα παίξουμε με αυτούς τους κανόνες. Προσερχόμαστε δυνατοί, είμαστε αισιόδοξοι και ενδιαφερόμαστε για τους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές, αλλά αυτό είναι το λιγότερο όταν υπάρχουν εργαζόμενοι".

07:53 Ο Δημήτρης Φουρλεμάδης θα εκπροσωπήσει τον Alpha. Δεν θα είναι στο κτίριο ο κ. Κοντομηνάς.

07:52 Έφτασε και ο Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΚΑΙ. Δεν θα είναι στη διαδικασία ο κ. Αλαφούζος. "Η διαδικασία θα κυλήσει με την ομαλότητα που έχει φτιαχτεί. Ο ΣΚΑΙ και φυσικά πρόσωπα, έχουμε αντιδράσει. Ελπίζω αυτή η ανώμαλη διαδικασία να προχωρήσει θετικά για το καλό της πολυφωνίας. Ερχόμαστε να προσφέρουμε λύτρα για τη συνέχιση της ανώμαλης διαδικασίας, για το καλό της πολυφωνίας", δήλωσε ο ίδιος.

Μαντζουράνης: Απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο νομικός σύμβουλος του δημοσίου για τις τηλεοπτικές άδειες Γιάννης Μαντζουράνης πριν από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου είχε συνοδεύσει τον επιχειρηματία και διεκδικητή μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών Βαγγέλη Μαρινάκη, στον Άρειο Πάγο, δηλώνοντας πως είναι δικηγόρος του.
Ο κ. Ματζουράνης με δήλωσή του στην "Εφημερίδα των Συντακτών" αναφέρει: "Είναι απολύτως ψευδές και συκοφαντικό ότι είμαι δικηγόρος του Μαρινάκη. Είμαι δικηγόρος του Θεόδωρου Κουρίδη, συγκατηγορουμένου του κ. Μαρινάκη, και ουδέποτε έχω εκπροσωπήσει τον κ. Μαρινάκη σε καμία δίκη. Τουναντίον, είμαι δικηγόρος του Δ. Κοντομηνά (σ.σ.: ιδιοκτήτη του ALPHA) στην υπόθεση του Ταμιευτηρίου και στο φορολογικό ποινικό του".

07:45 Φτάνει τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη γ.γ. Τύπου.
07:42 Λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί άνοιξαν οι πόρτες του κτιρίου για να περάσει φορτηγό του catering και οι σερβιτόροι. Να υπενθυμίσουμε το μενού. Το NEWS 247 βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία Τύπου και σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις για την έναρξη της διαδικασίας δημοπρασίας που δεν αναμένεται να τελειώσει σύντομα.
07:37 Έφτασε και η αντιπροσωπεία Καλογρίτσα. Θυμίζουμε χθες πως υπήρχαν φήμες σχετικά με το αν θα έπαιρνε το πράσινο φως για τη συμμετοχή, την τελευταία στιγμή, με την κατάθεση των εγγυητικών. Είχε κατατεθεί ένσταση σχετικά με την ώρα υποβολής της εγγυητικής, όμως δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός από τον κανονισμό, άρα έγινε δεκτή κανονικά. Αποκλείστηκε ο Φ. Βρυώνης του Epsilon.

Ή αντιπροσωπεία Καλογρίτσα #Δημοπρασια_Αδειων pic.twitter.com/asqlWCZSHy
— NEWS 247 (@News247gr) 30 Αυγούστου 2016

07:34
Εν αναμονή της έλευσης και των άλλων 6 σχημάτων, αξίζει να κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία των τηλεοπτικών αδειών. Μια ιστορία διαπλοκής
07:31
Καταφτάνει στη ΓΓΕΕ ο κ. Ιωάννης Καλογρίτσας εκπρόσωπος της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

 

 

07: 15 Έφτασε ο εκπρόσωπος του Star Channel, Κάρολος Αλκαλάι, κρατώντας μια μεγάλη βαλίτσα

Συνολικά θα δημοπρατηθούν τέσσερις άδειες, ενώ οι υποψήφιοι είναι πλέον οκτώ, καθώς δεν έγινε αποδεκτή η εγγυητική επιστολή του Φίλιππου Βρυώνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υποψήφιοι είναι 8 και η τιμή εκκίνησης τα 3.000.000€.

Στις 7:00 θα γίνει κλήρωση για τις αίθουσες.

Στις 07: 10 το πρωί αναμένεται να φτάσει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) πρώτη η αντιπροσωπεία του ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

07:20 ο εκπρόσωπος του Star

07:40 ο εκπρόσωπος του ALPHA

07:50 ο εκπρόσωπος του SKAI

08:20 ο εκπρόσωπος της εταιρείας Καλογρίτσα

08:30 ο εκπρόσωπος της ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ και 08:40 ο εκπρώσοπος του Ανεξάρτητου Πάροχου.

Από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των υποψηφίων προσέλθουν στο κτίριο, θα παραδώσουν τα κινητά τους και δεν θα έχουν καμία επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ούτε μεταξύ τους. Θα ακολουθήσει κλήρωση για το πού (σε ποιο όροφο και δωμάτιο) θα καταλύσουν

Την ίδια ώρα ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς η περιοχή περιμετρικά του κτηρίου της ΓΓΕΕ είναι αποκλεισμένη ενώ γίνονται και οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Από σήμερα και μέχρι τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση οχημάτων περιμετρικά του κτηρίου της ΓΓΕΕ στην Καλλιθέα απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στο διαγωνισμό θα συμμετάσχουν οι εξής 8 υποψήφιοι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) (Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) (Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Μ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ)
4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED (Ι. ΣΑΒΒΙΔΗΣ)
5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) (Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ)
6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) (Γ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ)
8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) (Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ)

Σ ε δύο φάσεις η δημοπρασία

Η δημοπράτηση της κάθε άδειας θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, η πενταμελής Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού (καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και ανώτερα στελέχη της δημόσιας διοίκησης) αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ θα αυξάνει το τίμημα κατά 500.000 ευρώ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα είτε να αποδεχθούν τη νέα τιμή είτε να παραμείνουν αδρανείς (αποσυρόμενοι από τη διεκδίκηση της συγκεκριμένης άδειας και διατηρώντας την ευχέρεια να διεκδικήσουν την επόμενη). Στη συνέχεια η επιτροπή θα αυξάνει το τίμημα κατά «βήματα» (και κατά την κρίση της με ανώτατο όριο τις 500.000 ευρώ) και η διαδικασία θα επαναληφθεί. Μετά την αποχώρηση των υπολοίπων συμμετεχόντων, έχοντας απομείνει μόνο δύο, η δημοπράτηση της άδειας θα περάσει στη δεύτερη της φάση. Σε αυτή τη φάση θα μιλούν μόνο οι δύο υποψήφιοι που θα καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο. Σε περίπτωση ισόποσων προσφορών, θα επαναληφθεί η διαδικασία των κλειστών φακέλων και η άδεια θα απονεμηθεί στον πλειοδότη.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα