Κίντμαν, Φάρελ και Αλίσια Σίλβερστοουν στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Η βραβευμένη με Όσκαρ («Οι Ώρες») Νικόλ Κίντμαν έχει αποκαλύψει στο παρελθόν τολμηρό σθένος, με μία σειρά κινηματογραφικών επιλογών που περιέχουν δημιουργικό ρίσκο και indie ευαισθησία.

Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Λαρς Φον Τρίερ, Γκας Βαν Σαντ, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Τζον Κάμερον Μίτσελ, Τζέιν Κάμπιον, Μπαζ Λούρμαν, Φίλιπ Κάουφμαν, Τσαν Γουκ-Παρκ, Νόα Μπάουμπαχ, Αλεχάντρο Αμενάμπαρ, Στίβεν Ντάλντρι, Βέρνερ Χέρτζογκ, είναι μερικοί από τους σκηνοθέτες από τους οποίους η Κίντμαν έχει διδαχθεί και μαλιστα σε τολμηρούς ρόλους που απαιτούσαν από εκείνη να βγεί από τη «ζώνη ασφάλειας» μιας σταρ του Χόλιγουντ.

Μετά το βραβείο καλύτερης ηθοποιού (London Evening Standard) για το θεατρικό «Photograph 51», τη νέα ταινία της Σοφία Κόπολα, κι ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε η νέα της συνεργασία με την Κάμπιον, η Κίντμαν εκπλήσσει ξανά συμμετέχοντας αυτή τη φορά στο νέο πρότζεκτ του Γιώργου Λάνθιμου.

Η κινηματογραφική κοινότητα παγκοσμίως αδημονούσε για το επόμενο βήμα του Έλληνα δημιουργού μετά τη διεθνή αναγνώριση του «Αστακού», το Ειδικό βραβείο της επιτροπής στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών, τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και την υποψηφιότητα για Bafta.

Μετά τον Φάρελ και την Κίντμαν, και ενώ τα γυρίσματα ξεκινούν τον επόμενο μήνα στο Σινσινάτι ανακοινώθηκε το τρίτο μεγάλο όνομα του καστ που δεν είναι άλλο από εκείνο της Αλίσια Σίλβερστοουν, και ειλικρινά είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Τελευταία εμφάνισή της λογίζεται στο "King Kobra" δίπλα στον Τζέιμς Φράνκο και τον Κρίστιαν Σλέιτερ, με ήρωα έναν γκέι πορνοσταρ. Βέβαια, η Σίλβερστοουν αναδείχτηκε την δεκαετία του '90 με το "Clueless" και το "Batman & Robin" του Τζόελ Σουμάχερ.

Η νέα ταινία του (σε σενάριο του ιδίου και του Ευθύμη Φιλίππου) θα έχει τίτλο «The Killing Of A Sacred Deer», και πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με υπερφυσικές προεκτάσεις. Η ιστορία θα επικεντρώνεται σε έναν νεαρό άνδρα που ζητά εκδίκηση και έναν γιατρό (Κόλιν Φάρελ) που αγωνίζεται για την επιβίωση της οικογένειάς του.

Φάρελ (στη δεύτερη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη μετά τον "Αστακό") και Κίντμαν θα υποδυθούν το καθωσπρέπει ζευγάρι που θα διαταραχτεί η οικογενειακή τους ζωή, όταν ένα αγόρι εισβάλλει στην καθυμερινότητά τους. Φυσικά στα χέρια του Λάνθιμου αναμένεται κάτι πολύ ξεχωριστο για το είδος.

Ο Λάνθιμος βρίσκεται παράλληλα στην προετοιμασία του ιστορικού δράματος «The Favorite» για το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών του αγγλικού θρόνου. H βασιλική ιστορία του «The Favourite» έχει ως κεντρικά πρόσωπα την βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόουλμαν), την Δούκισσα Σάρα (Ρέιτσελ Βάις), την Αμπιγκέιλ (Έμα Στόουν) και τις σχέσεις τους κατά την πρώτη περίοδο της βασιλείας της Άννα το 1700.

Ανυπομονούμε ήδη για κάθε μελλοντική, πρωτότυπη, κινηματογραφική του ενδοσκόπηση.

 

cinemag

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα