Αντιδράσεις στην προσομοίωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Με καθυστέρηση ξεκίνησε το απόγευμα η προσομοίωση της δημοπρασίας για τις τέσσερις γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, στην κεντρική αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των υποψήφιων καναλιών αντέδρασαν αμφισβητώντας την εμπιστευτικότητα της διαδικασίας και την διεθνή πιστοποίηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται ότι η επίσημη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30 Αυγούστου.

Κάμερες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι αποχώρησαν από τον αίθουσα λίγο πριν την έναρξη της ενημέρωσης, αφήνοντας μόνους τους εκπροσώπους των υποψήφιων καναλιών.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες για την προετοιμασία της δημοπρασίας στο κτίριο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμεί η ολοκλήρωση των κλειστών δωματίων, στα οποία θα βρίσκονται απομονωμένοι οι υποψήφιοι κατά την διάρκεια της δημοπρασίας.

Το κτίριο θα φυλάσσεται μέχρι την Τρίτη για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας και τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά.

 

Τα πρόσωπα πίσω από τη δημοπρασία

Η Ειδική Επιτροπή Διεξαγωγής του διαγωνισμού θα επιβλέπει τη διαδικασία σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας.  Τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών είναι καταρτισμένα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής.

Η προεδρία της Ειδικής Επιτροπής Διεξαγωγής έχει ανατεθεί στον καθηγητή πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά Χρήστο Δουληγέρη, ο οποίος είναι ειδικός στα θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών. Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου θα βρίσκεται ο προϊστάμενος του τμήματος Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Φάνης Αναγνωστόπουλος.

Τα μέλη της επιτροπής αποτελούνται από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αναφορών των ΕΛΤΑ Χάρη Μαρεντάκη και τον προϊστάμενο του τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Γιώργο Κολυβά. Ακολουθούν ο δικηγόρος και ειδικός επιστήμονας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Νίκος Αγγελής και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης Γιάννης Πάγγος.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα