Τηλεοπτικές άδειες: Μόνο το πορτοφόλι των υποψηφίων θα κρίνει τα πάντα

Η Singular Logic εγκατέστησε χθες το λογισμικό στη ΓΓΕΕ. Σήμερα και αύριο ο έλεγχος του συστήματος, ενώ οι υποψήφιοι έλαβαν πρόσκληση για την εικονική δημοπρασία Πέμπτη και Παρασκευή

Μία εβδομάδα ακριβώς απομένει για τη δημοπρασία των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου τηλεοπτικών αδειών, που θα αλλάξει όπως και να έχει το τηλεοπτικό τοπίο.

Η Singular Logic εγκατέστησε χθες το λογισμικό στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου σήμερα και αύριο συνεχίζονται οι έλεγχοι του συστήματος και οι τελευταίες προετοιμασίες για το “σφράγισμα” του κτιρίου, όπου θα “κλειδωθούν” όλοι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, υπό αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι υποψήφιοι έλαβαν ήδη και την πρόσκληση για την παρουσίαση του λογισμικού την Πέμπτη και τις εικονικές δημοπρασίες που θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη και Παρασκευή. Την Παρασκευή θα οριστεί και ποιος θα κλειστεί σε ποιο από τα γραφεία όπου θα απομονωθούν οι υποψήφιοι, ώστε να μη γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων ούτε καν το χώρο στον οποίο θα βρίσκετε.

Οι υποψήφιοι έλαβαν επίσης τον κατάλογο του catering, το οποίο όπως έχει γράψει πρώτο το News247 περιλαμβάνει από “ορφανά” γεμιστά μέχρι μοσχαράκι νουά, ισοτονικά ποτά, χυμούς και καφέδες και το κόστος του οποίου καλύπτεται από τα παράβολα, που κατέβαλαν οι υποψήφιοι καναλάρχες.

Οι αντιδράσεις από καναλάρχες βεβαίως συνεχίζονται και προφανώς θα συνεχιστούν, μέχρι την ώρα της δημοπρασίας, η ομαλή διεξαγωγή της οποίας είναι το μεγάλο στοίχημα για τη ΓΓΕΕ, όπου οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Ήδη με διαρροές εγείρουν ζήτημα για την απομόνωση των εκπροσώπων τους από τη μία και την παρακολούθηση μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, με 40 κάμερες οροφής ευρείας λήψης και με υπέρυθρη λειτουργία στους διαδρόμους, έξω από τα δωμάτια των συμμετεχόντων στις εισόδους του ασανσέρ ακόμα και έξω από τις τουαλέτες, ώστε να μην υπάρχει κανένα τυφλό σημείο.

Αύριο αναμένεται επίσης να εκδοθεί η η απόφαση αναστολής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΓΓΕΕ που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία. Το κτίριο θα σφραγιστεί την Κυριακή, δύο ημέρες πριν ξεκινήσει η δημοπρασία την Τρίτη.

Η διαδικασία θα κρατήσει βάσει της προκήρυξης τουλάχιστον 16 ώρες, όμως πρακτικά αναμένεται να κρατήσει έως και δύο ημέρες, με το... πορτοφόλι των υποψηφίων να είναι εκείνο που θα κρίνει τα πάντα: Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, το μόνο που βρίσκεται ανάμεσα σε έναν υποψήφιο καναλάρχη και την άδεια είναι το πορτοφόλι, δηλαδή το ποσό που θα αποφασίσει να διαθέσει για να διασφαλίσει μία από τις τέσσερις πολυπόθητες άδειες.

news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα