Εντυπωσιακά πλάνα από το backstage της νέας ταινίας Jason Bourne

Η νέα ταινία Jason Bourne έκανε avant première στο Λονδίνο στις 15 Ιουλίου. Είναι η τέταρτη της διάσημης σειράς ταινιών δράσης με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.

Όλα ξεκίνησαν με το The Bourne Identity, το 2002. Ο Matt Damon υποδύονταν έναν πρώην πράκτορα της CIA που υπέφερε από βαριά απώλεια μνήμης. Ακολούθησαν δύο ακόμη ταινίες, το The Bourne Supremacy το 2004 και το The Bourne Ultimatum το 2007. Ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, 45 ετών σήμερα, δήλωσε ότι στην τελευταία ταινία, η οποία τιτλοφορείται απλώς με το πλήρες όνομα του κεντρικού ήρωά της, ήταν ιδιαίτερα απαιτητική σωματικά. Και ότι δυσκολεύτηκε αρκετά να ανταποκριθεί.

Κάθε σοβαρή ταινία δράσης, ακόμη και ένα κατασκοπικό θρίλερ όπως είναι η σειρά των ταινιών Bourne, έχει και ορισμένα εντυπωσιακά κυνηγητά με αυτοκίνητα, με θεαματικές πάντες, τρακαρίσματα, αυτοκίνητα να εκτοξεύονται και να κάνουν πιρουέτες στον αέρα και άλλα τέτοια χολιγουντιανά. Το Jason Bourne δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε ένα πολύ ενδιαφέρον video με backstage  πλάνα από τα γυρίσματα που κυριολεκτικά κόβουν την ανάσα. Δείχνουν όλη την πολυπλοκότητα ενός τέτοιου γυρίσματος που απαιτεί λεπτομερή σχεδισμό και απόλυτη ακρίβεια στην εκτέλεση. Απαιτείται επίσης κορυφαίος εξοπλισμός και οδηγοί με ειδικές ικανότητες. Όχι μόνο για τα αυτοκίνητα που πρωταγωνιστούν, αλλά και για αυτά που φέρουν τις κάμερες και ακολουθούν καταγράφοντας την δράση. Δείτε το video αλλά... με δική σας ευθύνη. Δεν θα φταίμε εμείς αν τελικά το μονταρισμένο δεν σας φανεί το ίδιο εντυπωσιακό.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το σενάριο της ταινίας φέρνει τον Jason Bourne στην Αθήνα στην αιχμή της κρίσης των σχέσεων Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ταινία ξεκινά με τον ήρωα να τρέχει στην πλατεία Συντάγματος, μπλεγμένος σε μια διαδήλωση. Αλλά η ελληνική γραφειοκρατία και το γενικότερα ταραχώδες κλίμα εκείνη την εποχή δεν επέτρεψαν στην παραγωγή να κάνει γυρίσματα στο Σύνταγμα. Έτσι η "Aθήνα" που θα δούμε στις πρώτες σκηνές της ταινίας είναι η... Τενερίφη.

 

 

drive

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα