Στο ΣτΕ η προσφυγή του MEGA για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 17 Ιουνίου θα συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel με την οποία ζητεί την αναστολή των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, σχετικά με την αδειοδότηση τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχουν προσφύγει και άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί (Alpha. ANT1, Epsilon Tv, Skai, Star) καθώς και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών ωστόσο οι αιτήσεις αναστολής όπως και το σύνολο των κύριων προσφυγών δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα συζητηθεί.

Πέραν των άλλων ισχυρισμών το Mega υποστηρίζει οτι παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ θέτει και ζήτημα αντισυνταγματικότητας λόγω της παράκαμψης του ΕΣΡ. Μάλιστα, το κανάλι επισημαίνει οτι στους μετόχους του συγκαταλέγονται και εταιρείες που εδρεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχει προσφύγει και ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός "Λόγος" (Μega Κύπρου) ζητώντας να εκπέμπει και στην Ελλάδα. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου των αποφάσεων του υπουργού Επικρατείας και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες θέτοντας ζήτημα αντισυνταγματικότητας στην ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα