Το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου της 10ης εντολής

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, ο Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφει με νέο κύκλο αυτοτελών επεισοδίων της «10ης εντολής», η οποία κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, στις 22:45, στην τηλεόραση του ALPHA.

Δεκαεπτά νέες ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν.

Η αστυνομική σειρά που «στιγμάτισε» την ελληνική τηλεόραση, επιστρέφει και πάλι στην μικρή οθόνη με τον τέταρτο κύκλο της. Πρώτη ιστορία, εκείνη της Μαρίας.. με τον Πάνο Κοκκινόπουλου, εκτός του να κρατά το σκηνοθετικό τιμόνι, να υπογράφει και το σενάριο της συγκεκριμένης ιστορίας. Πρωταγωνιστικό  ρόλο σε αυτή παίζουν η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, η οποία επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στην τηλεόραση, αλλά και η Λένα Παπαληγούρα, την οποία πολλοί χαρακτηρίζουν ως νέα μούσα του σκηνοθέτη.

Το υπόλοιπο καστ συνθέτουν ο Αργύρης Ξάφης, η Σίσσυ Τουμάση, η Ρομάννα Λόμπατς, η Σοφία Γεωργοβασίλη, η Κρις Ραντάνοφ και ο Ανδρέας Βούλγαρης.

Η κωφάλαλη Μαρία και άλλες τρεις, σχεδόν ανήλικες, κοπέλες είναι μετανάστριες, θύματα του «trafficking» και του παράνομου δουλεμπορίου. Ζουν φυλακισμένες κάτω από άθλιες συνθήκες και εργάζονται καταναγκαστικά ως ιερόδουλες σ’ ένα «σπίτι» που ανήκει στη Θεώνη.

Η κυριαρχία της Θεώνης και η εξουσία που ασκεί στα κορίτσια είναι απόλυτες. Όταν εξαιτίας της υπερβολικής βίας ενός πελάτη ένα κορίτσι χάνει τη ζωή του, η Μαρία δεν αντέχει άλλο και αποφασίζει να εκδικηθεί.

Με όπλο τη σιωπή και την τόλμη της, παλεύει να ξεφύγει από το αδιέξοδό της. Προκειμένου όμως να σωθεί, οδηγεί τα πράγματα εκεί που πια δεν υπάρχει επιστροφή…
enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα