Ο νικητής της τηλεθέασης της εκλογικής βραδιάς

Μεγάλη βραδιά για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που κάλυψαν τις εκλογές από τις 19.00 και μετά και εκτός από τα αποτελέσματα των κομμάτων, οι υπεύθυνοι των καναλιών αγωνιούν το πρωί της Δευτέρας για το μερίδιο της τηλεθέασης. Κρατική τηλεόραση, Mega, ANT1, Alpha και Star επιστράτευσαν τα πιο δυνατά χαρτιά της ενημέρωσης για να καλύψουν έναν μαραθώνιο για περισσότερες από έξι ώρες τηλεοπτικής βραδιάς.

Σύμφωνα με το news247 στην πρώτη θέση ο Alpha με παρουσιαστές τον Αντώνη Σρόιτερ και την Έλλη Στάη - και πολύ ενδιαφέροντες σχολιαστές, όπως τον Τζίμη Πανούση, τη Γιάννα Αγγελοπούλου ή ακόμη και τον Τσολιά της Ελληνοφρένειας - σημείωσε 20,7% στο γενικό σύνολο. Κατά πόδας ακολούθησε η εκπομπή του Star με τον Νίκο Χαζτηνικολάου και τη Μάρα Ζαχαρέα στο 18,9%. Το νέο δυναμικό τρίο Τρέμη-Πρετεντέρης-Ευαγγελάτος του Mega έμεινε στο 15%, ενώ ο ΑΝΤ1 βρέθηκε αρκετά μακριά από τον ανταγωνισμό στο 10,7%, ο ΣΚΑΙ με 8,3% και η κρατική ΝΕΡΙΤ με 4,6%.

Ενδιαφέρον επίσης έχει και το ποσοστό τηλεθέασης, την ώρα της ανακοίνωσης των exit polls. O Alpha συγκέντρωσε με 22,3%, ακολούθησε το Star με 16,6%, στη συνέχεια το Mega με 16,1%, ο ΑΝΤ1 με 12,5%, ο ΣΚΑΪ με 8,9% και η ΝΕΡΙΤ με μόλις 2,5%. Θα έλεγε κανείς πάντως πως μεγάλος χαμένος της βραδιάς μοιάζε να είναι ο ΑΝΤ1, ειδικά αν αναλογιστεί  κανείς πως το δελτίο ειδήσεων του σταθμού βρίσκεται συχνά στην πρώτη θέση καθημερινά και εχτές κατέληξε στην τέταρτη θέση.
Το έξυπνο lead in

Ο Alpha έκανε την έξυπνη κίνηση να προλογίσει την μεγάλη βραδιά με ένα από τα βαριά του χαρτιά, τη σειρά "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" που συγκέντρωσε τεράστια ποσοστά και έδωσε την καλύτερη πάσα στην εκλογική εκπομπή. Η κωμική σειρά σημείωσε 32,9% στο γενικό σύνολο και 29.5 στο νεανικό κοινό και βοήθησε σημαντικά στην απαραίτητη ώθηση της εκπομπής που παρουσίασε τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα