MEGA: Ούτε η Στάη πάει, ούτε και ο επενδυτής

Στον πάγο μπαίνουν για την ώρα οι εξελίξεις στο Mega Channel καθώς η έλευση της Έλλης Στάη στο κανάλι της Μεσογείων απορρίπτεται –για την ώρα- καθώς εκτιμάται ότι οι συνεπαγόμενες δημοσιογραφικές «ανατροπές» θα διαταράξουν ευαίσθητες πολιτικο-επιχειρηματικές ισορροπίες.

Οι μέτοχοι του καναλιού αφού εξέτασαν πακέτο την πρόθεση εισόδου συγκεκριμένου επενδυτή και της επανόδου της Ελλης Στάη αποφάσισαν να επιμείνουν στις λύσεις που έχουν επιλεγεί, μέχρι να πέσει η ομίχλη στο πολιτικό σκηνικό.
Οι διεργασίες που είχαν ξεκινήσει μετά την αποπομπή του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και λόγω της μεγάλης κάμψης στη διατρητικότητα του δελτίου ειδήσεων καθώς και την υποχώρηση της απήχησης του προγράμματος του καναλιού, παγώνουν.

Οι βασικοί μέτοχοι του Τηλέτυπου, της μητρικής εταιρίας του Mega Channel, συμφώνησαν στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο να αναζητηθούν λύσεις στο υπάρχον πλαίσιο και να μην γίνουν κινήσεις που θα διαφοροποιήσουν τόσο τις μετοχικές όσο και τις πολιτικές ισορροπίες.

Η πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που δεν συμμετείχε στη διαδικασία αναζήτησης επενδυτή, εξέφρασε επιφυλάξεις τόσο ως προς την είσοδο του προτεινόμενου από τους Μπόμπολα και Ψυχάρη επιχειρηματία, όσο και προς το πρόσωπο της Έλλης Σταη, δεδομένης της κόντρας της παρουσιάστριας –και ιδιοκτήτριας του thetoc.gr- με άλλο μεγάλο δημοσιογράφο του καναλιού. Ο έτερος δημοσιογράφος απολαμβάνει πολιτικής κάλυψης και ενδεχόμενη σύγκρουση μαζί του θα σηματοδοτούσε οριστική ρήξη στις σχέσεις του καναλιού με το Μέγαρο Μαξίμου, θέση που δεν θέλουν σε αυτή τη φάση να υιοθετήσουν οι μέτοχοι.

Ετσι το σενάριο δημοσιογραφικής αναδιάρθρωσης και εισροής φρέσκου χρήματος παραπέμπεται στις καλένδες. Ενδεχόμενη ανάσυρσή του όμως θα δώσει στίγμα πολιτικής στροφής των μετόχων του σταθμού…

Του Χρήστου Φράγκου

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα