Der Spiegel: Μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα λαδώνονταν;

Τροφή για περαιτέρω δημοσιεύματα έδωσαν τα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με τα οποία 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι «έβγαλαν» στο εξωτερικό 1,5 δισ. ευρώ από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους. «Μήπως οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα λαδώνονταν;» διερωτάται το περιοδικό Der Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση. Ένα ακόμη δημοσίευμα που δημιουργεί την αισθηση ότι έρχεται να «στοχοποιήσει» τους δημοσίους υπαλλήλους, ενδεχομένως και τη χώρα, σε μια συγκυρία που συμπίπτει με την ικανοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων, όπως οι απολύσεις

«Οι ελληνικές αρχές εντείνουν τους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής ακόμη και στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται να έβγαλαν στο εξωτερικό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Άραγε λαδώνονταν;», γράφει το περιοδικό. «Προφανώς η φοροδιαφυγή είναι ευρέως διαδεδομένη και στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων», εκτιμά το Der Spiegel.

«Σύμφωνα με τη λίστα στην πρώτη γραμμή βρίσκονται 329 υπάλληλοι. Ο καθένας τους μετέφερε στο εξωτερικό περισσότερα από 600.000 ευρώ, αναφέρει ο ελληνικός τύπος. Πρόκειται ‘για κάτι το αδιανόητο’ καθώς τα χρήματα αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις συνολικές απολαβές που έχουν οι υπάλληλοι σε περισσότερα από 10 χρόνια. Ελεγκτές του ΣΔΟΕ υποστηρίζουν ότι το ύψος των ποσών καταδεικνύει ότι πρόκειται για μίζες», υπενθυμίζει το περιοδικό.

 

 

πηγη www.aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα