Επιστρέφει το Λυκόφως!

Η Lionsgate ετοιμάζεται να ξαναδώσει πνοή στο νεανικό saga του «Λυκόφωτος», αλλά με τη μορφή μιας νέας σειράς ταινιών μικρού μήκους επάνω στα βιβλία της Στέφανι Μέγιερ, που θα σκηνοθετήσουν ανερχόμενες γυναίκες σκηνοθέτιδες και τα φιλμάκια θα διακινηθούν μέσω social media.

To στούντιο θα βάλει το όνομά του στα φιλμάκια που θα κυκλοφορήσουν στο Facebook υπό την αιγίδα της οργάνωσης «Women In Film» και με τίτλο «New Creative Voices of Twilight Saga». Καθένα από αυτά τα ταινιάκια μικρού μήκους θα επικεντρώνεται σε κάποιον από τους βασικούς χαρακτήρες που γνωρίσαμε στη σειρά.

Οι σκηνοθέτες, όλες γυναίκες, όπως αναφέραμε, θα επιλεγούν από επιτροπή κριτών, η οποία θα αποτελείται από τη συγγραφέα Στέφανι Μέγερ, την πρωταγωνίστρια Κρίστεν Στιούαρτ, την πρώτη κάμερα του φραντάιζ, Κάθριν Χάρντγουικ, την παραγωγό Κάθι Σούλμαν και άλλες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές «γυναικείες φωνές» του Χόλιγουντ.

Η αναβίωση λοιπόν του -κυρίως δημοφιλούς στα νεανικά γυναικεία κοινά- μυθιστορηματικού και κινηματογραφικού saga γίνεται με σκοπό την ενίσχυση της ολοένα και μεγαλύτερης, αλλά ακόμα πολύ μικρότερης σε ποσοστό σε σχέση με την ανδρική, παρουσίας των γυναικών στη βιομηχανία και την ανάδειξη νέων γυναικών κινηματογραφιστών.

«Η γυναικεία φωνή στο σινεμά είναι κάτι που γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό μέσα μου, καθώς αναμείχθηκα με την κινηματογραφική βιομηχανία» λέει η Μέγερ.

«Είναι τιμή για μένα να συνεργαστώ με την οργάνωση “Women in Film”, τη Lionsgate και το Facebook σε ένα πρότζεκτ που έχει στόχο να αναδείξει τη δημιουργικότητα των γυναικών και να τους δώσει ευκαιρία να ακουστούν».

Και σίγουρα ένας τίτλος σαν το «Λυκόφως», με τη μαζική υστερία των φαν που ακολούθησε την πορεία των ηρώων από την πρώτη ως την τελευταία ταινία, δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσει θόρυβο.

Αυτοί άλλωστε οι φαν είναι που θα αναδείξουν τελικά την καλύτερη μικρού μήκους πάνω στο θέμα του «Λυκόφωτος», χαρίζοντας και στη δημιουργό την ευκαιρία μιας καριέρας στη βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα