Η ΝΕΡΙΤ θα μείνει εκτός του διαγωνισμού της Eurovision;

Μπορεί το κεντρικό σύνθημα της φετινής Eurovision στην Αυστρίανα είναι το «χτίζοντας γέφυρες», ωστόσο η EBU φαίνεται πως αποφάσισε να γκρεμίσει τη γέφυρα που ενώνει τον διαγωνισμό με την Ελλάδα αποκλείοντας τη συμμετοχή της ΝΕΡΙΤ από το μουσικό event. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ανοιχτό ένα παραθυράκι προκειμένου να μη μείνει εκτός η ελληνική συμμετοχή, έστω και στο... παρά πέντε.

Το «όχι» που εισέπραξε η ΝΕΡΙΤ, όσον αφορά τη συμμετοχή της χώρας μας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει στην Αυστρία, επιβεβαίωσαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ενωσης Μεταδόσεων,αν και στο γραφείο Τύπου της κρατικής τηλεόρασης δεν έχει φτάσει καμία επίσημη επιστολή. Μάλιστα η ΝΕΡΙΤ έχει στείλει αίτηση συμμετοχής για τον διαγωνισμό στην Αυστρία και δεν έχει πάρει αρνητική απάντηση, όπως μας τόνισαν στελέχη της.

Ωστόσο εκπρόσωποι της ΕBU τονίζουν ότι στον διαγωνισμόμπορούν να πάρουν μέρος μόνο μέλη τηςκαι η κρατική μας τηλεόραση δεν είναι. Μάλισταθεωρεί ότι η ΝΕΡΙΤ δεν πληροί τα κριτήρια για να γίνει. Αυτό είναι ένα δεύτερο «χαστούκι» της EBU προς τη δημόσια τηλεόραση, την οποία σε πρόσφατη επιστολή της είχε χαρακτηρίσει πολύ στενά δεμένη με την κυβέρνηση.

Το Δεκέμβριο ωστόσο η EBU θα συζητήσει εκ νέου την αίτηση της ΝΕΡΙΤ, με βάση τα καινούργια στοιχεία που θα της στείλει ο νέος τηλεοπτικός οργανισμός της χώρας μας για τη φυσιογνωμία του, τη στρατηγική του και το πρόγραμμά του. Αν η νέα φιλοσοφία την ικανοποιήσει,τότε η ΝΕΡΙΤ θα γίνει αυτόματα μέλος της και η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή μουσική γιορτή μπορεί να ξανασυζητηθεί και να εγκριθεί. Αλλωστε και πέρυσι η EBU έδωσε το «πράσινο φως» στη Δημόσια Τηλεόραση για τον μουσικό διαγωνισμό.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η τηλεθέαση της μουσικής γιορτής αγγίζει μέχρι και 75% στο γενικό σύνολο τηλεθέασης και είναι από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα μαζί με το Μουντιάλ και τους αγώνες στίβου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα