Eurovision 2015: Η Ελλάδα θα μείνει εκτός διαγωνισμού;

Πολλές οι φήμες για την συμμετοχή της Ελλάδας στην Eurovision του 2015, με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι η χώρα μας θα απέχει λόγω της κατάστασης με την ΝΕΡΙΤ.

Σύμφωνα με όσα γράφονται, η χώρα μας δεν θα ταξιδέψει στη Βιέννη τον προσεχή Μάιο καθώς η ΝΕΡΙΤ δεν έχει γίνει ακόμα μέλος της EBU και η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής έληξε εχθές, 15 Σεπτεμβρίου.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα για την συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό!», τόνισε  στέλεχος της ΝΕΡΙΤ, προσθέτοντας πως η διαδικασία για να γίνει ο ελληνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας μέλος της EBU είναι σε εξέλιξη, αλλά και ότι η τελική λίστα των συμμετεχόντων στην Eurovision του 2015 θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος του χρόνου.

Παράλληλα, το ίδιο στέλεχος μας επεσήμανε πως και στην Eurovision του 2014, λόγω της κατάστασης, η Ελλάδα είχε ειδική μεταχείριση ως προς την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής, όπως συνέβη και με άλλες χώρες. Ενδεικτικά, μάλιστα, μας ανέφερε την Σλοβενία, που οριστικοποίησε την παρουσία της στον διαγωνισμό μετά την ανακοίνωση των συμμετεχόντων!

Την ώρα, πάντως, που στην Ελλάδα οργιάζουν δημοσιεύματα για μη συμμετοχή μας, στην επίσημη ιστοσελίδα της Αυστρίας για την Eurovision η χώρα μας φιγουράρει μέσα στις 30 που θα δώσουν το «παρών» στη Βιέννη. Αυτές είναι: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Λευκορωσία, Λετονία, Γαλλία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Αυστρία, Κύπρος, Μάλτα, Ελβετία, Σουηδία, Ισλανδία, Νορβηγία, Δανία, Ιρλανδία, Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Λιθουανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Εσθονία, Γεωργία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα