Δικαίωση: Το 1992 στη Σύρο ...

O Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε στο TV Έθνος και μέσα σε όλα αποκάλυψε τι θα δούμε στη νέα σειρά του Mega "Δικαίωση".

Tα γυρίσματα της Δικαίωσης έχουν ήδη ξεκινήσει. Πώς εμπνευστήκατε την ιστορία της;

Ξεκινάω πάντα από ένα πραγματικό γεγονός που είτε το έχω διαβάσει είτε μου το έχουν διηγηθεί. Δημιούργησα τον πρώτο και βασικό μύθο με αφορμή την ιστορία ενός συγγενικού μου προσώπου που εγκατέλειψε την οικογένειά του και δημιούργησε μια νέα. Αυτή η νέα οικογένεια είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδί, που μεγάλωσε χωρίς να γνωρίσει την προηγούμενη οικογένεια. Ηξερε βέβαια την ύπαρξή της. Ετσι δημιουργήθηκε η πρώτη οικογένεια της «Δικαίωσης», η οποία είχε αφορμή τις αντιδράσεις της κοπέλας που ανέφερα. Πώς μεγάλωσε και το μίσος που ένιωσε για την προηγούμενη οικογένεια, όταν ο πατέρας κάποια στιγμή γύρισε εκεί.

Ολα αυτά πότε συμβαίνουν;

Το 1992 στη Σύρο. Ενας πολιτικός με τη γυναίκα του, η οποία είναι αναγνωρισμένη ηθοποιός, έχουν ένα παιδί τεσσάρων ετών. Είναι η εποχή που οι πολιτικοί έχουν βαθύτατη ανάμειξη σε σκάνδαλα και η χώρα είναι σχεδόν σε πτώχευση. Το μικρό κορίτσι θα γνωρίσει εκεί το μικρό αγόρι της δεύτερης πρωταγωνιστικής οικογένειας της σειράς. Μια λαϊκή οικογένεια που είναι αντίπαλη με αυτή των γονιών της - και πολιτικά και κοινωνικά και θρησκευτικά, καθώς η μία οικογένεια είναι ορθόδοξη και η άλλη καθολική. Τα δύο αυτά παιδιά θέλουν να είναι μαζί, όμως η μοίρα θα τους χωρίσει. Εδώ έρχεται η πρώτη μεγάλη ανατροπή: Στην οικογένεια του πολιτικού ένας πολιτικός του αντίπαλος βρίσκεται στη φυλακή εξαιτίας του. Γυρνάει για να πάρει εκδίκηση, καθώς έχει χάσει τη γυναίκα του και το παιδί του. Ετσι, θα κάνει σχέση με τη γυναίκα του πολιτικού και στη συνέχεια θα τον δολοφονήσουν. Ο εραστής επιστρέφει στη φυλακή, όμως από τον δεσμό θα προκύψει ένα παιδί. Εκείνος παίρνει πάνω του το έγκλημα με αντίτιμο, όταν γεννήσει η Βάλια, η ηθοποιός, να πάρει αυτός το παιδί.

Τι θα δούμε στα «Κλεμμένα όνειρα»;
Θα ξεκινήσουν με ένα διπλό επεισόδιο, το οποίο θα είναι το τέλος των υπαρχουσών ιστοριών και ταυτόχρονα η αρχή των επόμενων. Θα δούμε από την αρχή όλους τους νέους ήρωες. Οπως είπαμε, το DNA της σειράς παραμένει. Ο Κωνσταντίνος Λάγκος θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, η Ελισάβετ Μουτάφη συνεχίζει για πολλά επεισόδια και επίσης θα επανεμφανιστούν ήρωες όπως η Αθηνά Οικονομάκου και ο Ορέστης Τρίκας. Παραμένουν πολλοί από τους μαθητές. Οι νέοι ήρωες έχουν σχέση με το παρελθόν. Κεντρικός χώρος δράσης θα είναι το κολέγιο.

Τούρκικες σειρές παρακολουθήσατε;
Τώρα το φαινόμενο δείχνει να υποχωρεί... Παρακολουθώ πάντα τον ανταγωνισμό. Εγώ λέω, μπορούμε να είμαστε καλύτεροι; Οσα τούρκικα και αν έβαλαν απέναντι στα «Κλεμμένα» δεν άντεξαν. Ακόμα και τον «Σουλεϊμάν», τη μεγαλύτερη τούρκικη παραγωγή παγκοσμίως, με κέρδος πάνω από 1 δις και κόστος 1 εκατ. δολάρια το επεισόδιο, τον διαλύσαμε. Τεχνικά είναι σαφώς μεγάλες παραγωγές. Αισθητικά δεν είναι της κουλτούρας μου. Σε επίπεδο υποκριτικής είναι πίσω.

Η νέα τάση είναι οι ελληνοκυπριακές συμπαραγωγές. Ο πρώτος λόγος που γίνονται είναι οικονομικός και το βρίσκω υγιές, μιας και οι Κύπριοι παράγουν τα προϊόντα εξαιρετικά φθηνά. Ο τρόπος παραγωγής είναι πολύ πιο φθηνός και γι' αυτό το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα των προϊόντων είναι εξαιρετικά χαμηλό. Βεβαίως έχουν το προτέρημα ότι αγγίζουν το λαϊκό κοινό. Από την άλλη πιστεύω πως δεν προχωρούν σε βάθος την ανάλυση των χαρακτήρων. Η προσέγγιση είναι επιφανειακή. Είναι αυτό που λέμε στα ελληνικά «αρπαχτές».

Γρήγορα φτιαγμένα, χωρίς αντίληψη φωτογραφίας, μοντάζ, πολλά τεχνικά λάθη και εμένα προσωπικά κάποιες φορές με ενοχλεί που ακούω ελληνοκυπριακά, καθώς μπερδεύομαι και δεν ξέρω τι λένε. Με τα χρόνια θα βελτιωθούν και θα ανεβάσουν την ποιότητα. Θα χαρώ πολύ να δω σοβαρές και μεγάλες ελληνοκυπριακές παραγωγές.

Πριν μήνες υπήρχαν σενάρια περί μεταγραφής σας στον ΑΝΤ1...
Είναι αλήθεια. Είχα δουλέψει στο παρελθόν στον ΑΝΤ1 και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Από την ώρα όμως που είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη συνεργασία μου με το MEGA δεν είχα κανέναν λόγο να φύγω. Το να μου δώσεις περισσότερα χρήματα και να χάσω την οικειότητα και τον τρόπο συνδιαλλαγής που έχω μέχρι σήμερα δεν μου λέει κάτι. Το MΕGΑ μου παρέχει ασφάλεια. Από τον ΑΝΤ1 λοιπόν με προσέγγισαν και μου είπαν: «Τόσα χρόνια μιλάς για τις διεθνείς παραγωγές. Αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς. Ελα μαζί μας». Ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ και αποφάσισα να παραμείνω στο MEGA. Επηρεάστηκα και από την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, τους μυστικοσυμβούλους μου, όπως λέω εγώ, και φυσικά τους εμπιστεύομαι απόλυτα. Εγώ βέβαια πήρα την τελική απόφαση...

thebest.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα