Αυτά είναι τα 20 πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα περιοδικών!

Προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και οργή, προβλημάτισαν και έδωσαν τροφή για συζητήσεις. Αυτά είναι τα 20 πιο αμφιλεγόμενα εξώφυλλα περιοδικών.

Το Rolling Stone κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τον βομβιστή της Βοστόνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς θεωρήθηκε ότι παρουσιάστηκε ως σταρ.




Το περιοδικό Time ονόμασε τον Αδόλφο Χίτλερ «προσωπικότητα της χρονιάς» το 1938.



Το εξώφυλλο του Life τον Νοέμβριο του 1965 απεικόνιζε έναν φυλακισμένο από τον πόλεμο του Βιετνάμ, με τα μάτια του και το στόμα του «σφραγισμένα».



Ακόμη ένα τεύχος του Life την ίδια χρονιά ασχολήθηκε με το Βιετνάμ. Στο εξώφυλλο φιλοξενούσε μία φωτογραφία με τον επικεφαλής του δυναμικού ενός ελικοπτέρου να πυροβολεί προς το έδαφος, έχοντας δίπλα του τραυματισμένο τον πιλότο.



Στις 8 Απριλίου του 1966, το περιοδικό Time αναρωτήθηκε: «Είναι νεκρός ο Θεός»;



Ο Μοχάμεντ Άλι φωτογραφήθηκε ως Άγιος Σεβαστιανός, με βέλη σε όλο του το σώμα, για το εξώφυλλο του περιοδικού Esquire, τον Απρίλιο του 1968.



Τον δολοφόνο Τσαρλς Μάνσον είχε εξώφυλλο τον Ιούνιο του 1970 το Rolling Stone, προκαλώντας για μία ακόμη φορά αρνητικά σχόλια.



Η διάσημη φωτογράφος Άννι Λίμποβιτς απαθανάτισε αυτή την εικόνα του Τζον Λένον με την Γιόκο Όνο, λίγες ώρες πριν ο διάσημος μουσικός δολοφονηθεί, στις 8 Δεκεμβρίου του 1980. Το εξώφυλλο του Rolling Stone από τον Ιανουάριο του 1981.



Η Λίμποβιτς «ξαναχτύπησε» όταν φωτογράφησε την Ντέμι Μουρ γυμνή, ενώ βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Η φωτογραφία ήταν το εξώφυλλο του περιοδικού Vanity Fair τον Αύγουστο του 1991.



Με τα χέρια ενός άνδρα στο στήθος της φωτογραφήθηκε για το Rolling Stone η Τζάνετ Τζάκσον, τον Σεπτέμβριο του 1993.



Το περιοδικό Time αποφάσισε το 1994 να φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του τον Όου Τζέι Σίμπσον, τον πρώην ποδοσφαιριστή ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε την πρώην γυναίκα του και τον φίλο της. Ωστόσο, το περιοδικό απολογήθηκε για το ότι σκούρυνε αρκετά την φωτογραφία.



Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Έλεν Ντι Τζένερις αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλη στο περιοδικό Time, τον Απρίλιο του 1997.



Το Wired ασχολήθηκε το 1997 με την επιστροφή του Στιβ Τζομπς στην Apple. Ωστόσο, στο εξώφυλλό του το περιοδικό απεικόνιζε το σήμα της εταιρίας με ένα στεφάνι από αγκάθια.




Το 1999, η - 17χρονη τότε - Μπρίτνεϊ Σπίαρς έκανε μία ιδιαίτερα σέξι φωτογράφηση για το εξώφυλλο του Rolling Stone.



Η Άννα Λίμποβιτς φωτογράφησε μαζί τον μπασκετμπολίστα Λεμπρόν Τζέιμς και το μοντέλο Ζιζέλ, για το εξώφυλλο του Vogue τον Απρίλιο του 1998. Ωστόσο, πολλοί ανέφεραν ότι η διαφορά μεγέθους του Λεμπρόν με τη Ζιζέλ παρέπεμπε στον Κινγκ Κονγκ, κάτι που έδινε τροφή για ρατσιστικά σχόλια.



Τον Ιούλιο του 2008, το περιοδικό New Yorker κυκλοφόρησε με εξώφυλλο ένα σκίτσο στο οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ντυμένος ως Μουσουλμάνος και η γυναίκα του Μισέλ ως τρομοκράτης.



Μετά την στήριξη που παρείχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, το περιοδικό Newsweek κυκλοφόρησε με τίτλο «Ο πρώτος γκέι πρόεδρος», στις 21 Μαΐου του 2012.



Το τεύχος του Μαΐου του 2012 του περιοδικού Time κυκλοφόρησε με εξώφυλλο μία γυναίκα, η οποία θήλαζε το 3χρονο αγοράκι της.



Στο Sports Illustrated αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος ο πρώην μπασκετμπολίστας των Μπόστον Σέλτικς, Τζέισον Κόλινς.



Οι διάσημες μαριονέτες Μπερτ και Έρνι του «Σουσάμι Άνοιξε» έβλεπαν αγκαλιά τηλεόραση για το εξώφυλλο του Ιουλίου 2013 του περιοδικού New Yorker. Φυσικά, άνοιξε αμέσως μία συζήτηση για το εάν τα δύο φιλαράκια είναι ομοφυλόφιλοι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα