The Voice: Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1, οι coaches και ο παρουσιαστής

"ΤΗΕ VOICE", τo παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο που κατέκτησε 49 χώρες, διεκδίκησε 20 διεθνείς υποψηφιότητες ανέδειξε τις καλύτερες φωνές έρχεται για 1η φορά στην Ελλάδα!!

Τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας περιμένουν να ακούσουν την φωνή σου!

Το “THE VOICE” είναι το talent show που κλείνει τα μάτια στην εμφάνιση και ακούει μόνο τη φωνή! Είναι διαφορετικό και γεμάτο καινοτομίες. Αποκλειστικό κριτήριο αξιολόγησης των διαγωνιζομένων είναι οι φωνητικές τους δυνατότητες.

Στο “THE VOICE” μόνο οι πιο ταλαντούχοι θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στο ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Μόνο οι καλύτεροι μπορούν να συνεχίσουν, να κατακτήσουν το stage και την κορυφή! Για τον λόγο αυτό, τους υποψήφιους θα αναλάβουν να αξιολογήσουν, να εκπαιδεύσουν και να καθοδηγήσουν, 4 από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι εκπροσωπούν ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Στη θέση των “Coaches” θα είναι: ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, ο Μιχάλης/Stavento και η Μελίνα Ασλανίδου.

Την παρουσίαση του “THE VOICE” αναλαμβάνει ένας από τους πιο καταξιωμένους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης, ο Γιώργος Λιάγκας.

Αντώνης Ρέμος

Ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας τραγουδιστής γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έμεινε εκεί μέχρι τα 10 του χρόνια και από το 1980 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Βόρεια Ελλάδα. Στη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική κι έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα. Από το 1996 έως και σήμερα, έχει κυκλοφορήσει 10 προσωπικά albums, 3 Live albums και έχει κάνει αμέτρητες συμμετοχές. Όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει πολύ-πλατινένιοι, ενώ οι live εμφανίσεις του είναι πάντα Sold Out.

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και τους σημαντικότερους συνθέτες όπως: ο Γιάννης Πάριος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Μαρινέλλα, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Αντώνης Βαρδής, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, ο Κώστας Χατζής, ο Σταμάτης Σπανουδάκης, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Στέφανος Κορκολής κ.ά.. Ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη σε συναυλίες ανά την Ελλάδα και τελικό σταθμό το Ηρώδειο. Ο Αντώνης Ρέμος είναι ένας ερμηνευτής «καρδιάς», με υπέροχη φωνή και ανεπιτήδευτη σκηνική παρουσία. Είναι επικοινωνιακός, δημιουργικός, γεμάτος ιδέες, αυθόρμητος και ώριμος, κάνει τις επιλογές του πάντα με γνώμονα την καρδιά, κάτι που μέχρι σήμερα τον έχει δικαιώσει.

Πρωτοπόρος στις επιλογές του και τις προτάσεις του, έχει παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό μεγάλες παραγωγές και υπέροχες παραστάσεις, όπως: το «Night & Day», 2008 και το «Love Stories», 2009. Ένας καλλιτέχνης με τόλμη και διορατικότητα που του αρέσει να δοκιμάζει και να προτείνει συνεχώς νέα πράγματα, όπως τη φετινή του συνεργασία με την Άννα Βίσση στο PANTHEON Theater, στην παράσταση «Ένα ή Κανένα».

Δέσποινα Βανδή

Η Δέσποινα Βανδή, κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια με 10 άλμπουμ που ξεπερνούν σε πωλήσεις το 1.000.000, είναι μία από τις εμπορικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Έχει περισσότερες από 10 διεθνείς κυκλοφορίες και συνολικά 25 βραβεία. Το 2000 βραβεύτηκε από τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας Virgin Megastores Richard Branson, για την επιτυχία του cd-single Υποφέρω, ως το πιο εμπορικό cd-single όλων των εποχών στην Ελλάδα. Το 2002 τιμήθηκε στο διαγωνισμό του World Music Awards στο Μόντε Κάρλο, με το βραβείο για τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Ήταν η πρώτη φορά που αυτό το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα καλλιτέχνη. Το album «ΓΕΙΑ» αποτελεί το 2ο πιο εμπορικό άλμπουμ όλων των εποχών στην Ελλάδα.To 2003 αναδείχθηκε "Best International Artist" στα βραβεία του Star Radio Awards Tο 2004 απέσπασε στην Πορτογαλία το βραβείο της "Καλύτερης διεθνούς τραγουδίστριας χορευτικού τραγουδιού. Στη Ρωσία το 2004, τιμήθηκε για το "Come Along Now" ως το πιο εμπορικό τραγούδι, σε μια εκδήλωση-συναυλία, που παρακολουθήσαν 60.000 θεατές. Το 2003 το τραγούδι "Gia", σε στίχους και μουσική Φοίβου, μέσα σε 11 μέρες έγινε 4 φορές πλατινένιο και ανέβηκε  στο νούμερο 1 στα charts των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασίλειου.

Η δουλειά της έχει κυκλοφορήσει ως remix από γνωστούς DJs και παραγωγούς, Το 2008 συνεργάστηκε με τον Schiller και κυκλοφόρησε στο δίσκο  "10 Χρόνια Μαζί" το τραγούδι με τίτλο "Ιt's Destiny". Αλλά και το 2010 το τραγούδι Sunday.Έχει δώσει συναυλίες στην Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία, Αφρική, Γερμανία, Ρωσία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ρουμανία, Τουρκία, Λίβανο. Στην Ελλάδα έχει κάνει εκατοντάδες συναυλίες. Το 2006, έκανε επίσης, την μεγαλύτερη συναυλία της χρονιάς στο κλειστό του ΟΑΚΑ για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Μιχάλης/Stavento

Το 2004 η ελληνική δισκογραφία γνωρίζει ένα group που κάνει αίσθηση από την πρώτη στιγμή, τους Stavento. Ο Μιχάλης υπήρξε το ένα μέλος του group που ένωσε ποικίλα μουσικά είδη και κατάργησε τις μουσικές ταμπέλες, δίνοντας νέα πνοή στην ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή.

Με πολλά τραγούδια που χαρακτηρίστηκαν ως «επιτυχία της χρονιάς» και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως: η Έλενα Παπαρίζου, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Σμαράγδα Καρύδη, η Πάολα, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Κώστας Τουρνάς, ο Κώστας Χατζής, οι ΟΝΙΡΑΜΑ, η Ήβη Αδάμου, η Ραλλία Χρηστίδου, η Τάμτα, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Δημήτρης Κοργιαλάς, οι Professional Sinnerz, είναι σίγουρα ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς της γενιάς του, που έχει ήδη 1.000 συναυλίες στο ενεργητικό του. Το single «Πηδάω τα κύματα», παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια στο YouTube, με περισσότερα από 15.000.000 views. Έχει αμέτρητους fans κάθε ηλικίας και τα τραγούδια του έχουν 70.000.000 views στο YouTube.


Μελίνα Ασλανίδου

Η σχέση της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, με τη συμμετοχή της σε χορωδίες. Σταθμοί στην καριέρα της ήταν η ερμηνεία στο τραγούδι των Λευτέρη Παπαδόπουλο και Μίμη Πλέσσα «Τι σου 'κανα και πίνεις» (2001) και το «Ναι θα πω» σε μουσική Νίκου Αντύπα και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου (2002).

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: τον Λευτέρη Παπαδόπουλου, τον Αντώνη Βαρδή, τον Δημήτρη Μητροπάνο, τον Γιώργο Νταλάρα, τη Δήμητρα Γαλάνη, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Νίκο Αντύπα, τον Γιάννη Σπάθα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τη Γλυκερία, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Στέφανο Κορκολή, τον Μανώλη Φάμελλο, τον Τάκη Μπουγά, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Ορφέα Περίδη, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Δημήτρη Μπάση, τον Αντώνη Ρέμο και πολλούς ακόμα. Αυτήν την εποχή ολοκληρώνει τη νέα δισκογραφική της δουλειά, που θα κυκλοφορήσει από τη Heaven και η οποία περιλαμβάνει τις επιτυχίες «Δεν έχω διεύθυνση», «Καλοκαίρι αγκαλιά μου» και το πιο πρόσφατο «Τετάρτη βράδυ» με τη συμμετοχή του Αντώνη Ρέμου.


Το “THE VOICE” έχει προβληθεί σε 49 χώρες του κόσμου, όπως: στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Αργεντινή, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ουκρανία, τη Βουλγαρία και πολλές άλλες ακόμα. Όπου και αν μεταδόθηκε σημείωσε τεράστια επιτυχία, κέρδισε την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού, απέκτησε εκατομμύρια fans και φυσικά ανέδειξε δεκάδες ταλαντούχους ερμηνευτές.

Απέσπασε 6 πρωτιές σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά βραβεία της τηλεοπτικής και μουσικής βιομηχανίας, όπως: “Teen Choice Awards Choice TV, 2011”, “ALMA Award Favorite TV Reality, Variety, or Comedy Personality or Act, 2012”, “Critics' Choice Television Awards Best Reality Series – Competition, 2012”, Billboard Mid-Year Music Awards Best Music Reality Show, 2012”, “Producer's Guild of America Awards Outstanding Production in Reality Television Programming, 2012”.

Για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή στο “THE VOICE” υπάρχουν 3 φάσεις:

• Οι Blind Auditions
• Η μονομαχία /The Battle
• Τα Live


“Blind Auditions”

Στις Blind Auditions οι Coaches δεν έχουν οπτική επαφή με τον διαγωνιζόμενο, αφού κάθονται σε μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα με την πλάτη γυρισμένη στον διαγωνιζόμενο. Εδώ ο παίκτης πρέπει να “κερδίσει” τους Coaches με μοναδικό “όπλο” τη φωνή του, ενώ κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του θα συνοδεύεται από μια μπάντα live. Αν κάποιος από τους Coaches κατά τη διάρκεια της Blind Audition ενθουσιαστεί από την ερμηνεία του διαγωνιζόμενου, τον επιλέγει στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, η περιστρεφόμενη πολυθρόνα γυρίζει και τότε παίκτης και Coach αντικρίζουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον.

Αν όμως πάνω από ένας από τους Coaches επιλέξει τον συγκεκριμένο παίκτη, τότε ο διαγωνιζόμενος είναι εκείνος που διαλέγει με ποιόν προτιμάει να συνεργαστεί. Η συγκεκριμένη φάση ολοκληρώνεται όταν κάθε Coach έχει συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών (16) για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει να προετοιμάζει κάθε έναν παίκτη της ομάδας του, ώστε να τον αναδείξει όσο καλύτερα μπορεί.


Μονομαχία/ “The Battle”

Εδώ οι διαγωνιζόμενοι που κατάφεραν να διακριθούν από τον γύρο των Blind Auditions, καλούνται να “μονομαχήσουν” ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: ο κάθε Coach επιλέγει 2 διαγωνιζόμενους της ομάδας του και τους αναθέτει να ερμηνεύσουν το ίδιο τραγούδι μπροστά στο κοινό. Μετά από την “πρόσωπο με πρόσωπο” αναμέτρηση, ο Coach επιλέγει ποιος από τους δύο τον ικανοποίησε περισσότερο με την ερμηνεία του και ανακοινώνει αυτόν που παραμένει στο show.

Live

Στην τρίτη και τελευταία φάση ξεκινάει η διαδικασία των Live. Σε αυτά, όσοι από τους διαγωνιζόμενους έχουν καταφέρει να παραμείνουν στο show, συναγωνίζονται όλοι μαζί σε ερμηνείες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, μέχρι να αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής.


Μέσα από το επίσημο site του ΑΝΤ1 http://www.antenna.gr/thevoice
θα μπορείτε καθημερινά να μαθαίνετε πρώτοι απ’ όλους, όσα συμβαίνουν στο “THE VOICE”.

πηγή:zappit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα