Στον αέρα η νέα ΕΡΤ μετά την απόφαση του ΣτΕ

Μετά το «μαύρο» ήρθε η απόφαση που δίνει ξανά ζωή στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ύστερα από επτά μέρες σιωπής. «Στον αέρα» βγαίνει ξανά η ΕΡΤ, όπως αποφάσισε το ΣτΕ. Σύμφωνα με την απόφαση, ναι μεν υπάρχει ακόμη το πλάνο για τη δημιουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ωστόσο αυτό θα πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ σε πλήρη και κανονική λειτουργία, και τους εργαζομένους ξανά στα πόστα τους.

Με την απόφαση αυτή δίνεται η εντολή -και μάλιστα είναι άμεσα εκτελεστή- ώστε η ΕΡΤ να συνεχίσει να εκπέμπει, συμπεριλαμβανομένων όλων των τηλεοπτικών καναλιών, των ραδιοφωνικών σταθμών και μέσω Διαδικτύου, μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, που ζητάει την αναστολή της απόφασης της κυβέρνησης. Ωστόσο μέχρι τότε θα πρέπει να έχει βρεθεί και η περίφημη φόρμουλα εξυγίανσης, με την οποία θα δημιουργηθεί ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, η γνωστή ΝΕΡΙΤ. Η ΕΡΤ πάντως από χθες το βράδυ προετοιμαζόταν να επαναλειτουργήσει, μία βδομάδα μετά το «μαύρο». Τα τεχνικά προβλήματα αναμένεται να εξαλειφθούν τις επόμενες ώρες, ώστε το αργότερο μέχρι το μεσημέρι να επανέλθουν τόσο το ραδιοφωνικό και το τηλεοπτικό σήμα όσο και το διαδικτυακό. Από τις πρώτες ενέργειες που έγιναν ήταν η αποκατάσταση στο κύκλωμα του ΟΤΕ, όπως και των πομπών, η λειτουργία των οποίων επιτεύχθηκε με τη συνδρομή τεχνικών αλλά και της Αστυνομίας, ώστε να είναι δυνατή η εκπομπή ολοκληρωμένου ενημερωτικού και ψυχαγωγικού προγράμματος. Οι υπάλληλοι, που εδώ και μία βδομάδα βρίσκονταν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής εν αναμονή των εξελίξεων και μάλιστα δεν είχαν πληρωθεί το δεκαπενθήμερό τους, θα επιστρέψουν κανονικά στις θέσεις τους και τις αρμοδιότητές τους. Οσο για τους μισθούς τους, θα «τρέχουν» χωρίς προβλήματα μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, ενώ δόθηκε -έστω και προσωρινά- λύση στο θέμα της ΕΡΤ, χθες το πρωί η ΝΕΡΙΤ εξέπεμψε κατά λάθος. Το σήμα της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ιντερνετ και Τηλεόρασης εμφανίστηκε χθες στις 6.00 το πρωί μέσω της Digea. Η πρώτη εικόνα του σήματός της εμφανίστηκε σε δύο κανάλια, 48 και 52 UHF, πάνω από τις χρωματιστές μπάρες, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο πρόγραμμα, ενώ η εκπομπή έγινε πιθανόν από την Πάρνηθα. Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις κατηγορίες που κυκλοφορούσαν για τηλε-πειρατεία υποστήριξαν ότι όλα αυτά είναι αστειότητες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα