Το βίντεο απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη. "Πολιτική δίωξη"

O δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης αναζητείται από εχθές κατόπιν  αυτεπάγγελτης εισαγγελικής εντολής. Ο ίδιος με  βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, αφού γνωστοποιεί ότι βρίσκεται σε φιλικό σπίτι, κάνει λόγο για πρωτοφανή κινητοποίηση των αρχών και παραθεσμική λειτουργία, με στόχο τη σύλληψή του και δηλώνει ότι ο ίδιος θα εμφανιστεί μόνος του στην Εισαγγελία.
Ο καταζητούμενος Κώστας Βαξεβάνης μιλάει στο Κουτί της Πανδώρας για το δημοσίευμα του HOT DOC και την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αλλά και την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και της αλήθειας.
ο Κ.Βαξεβάνης υποστηρίζει δεν υπάρχει στο δημοσίευμα δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων, αφού όπως αναφέρει, οι συναλλαγές με τις τράπεζες δεν αποτελούν προσωπικό δεδομένο, ενώ δεν υπάρχουν ποσά δίπλα στα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα.

Εχουμε τον πυρήνα του πολιτικού συστήματος τους κ.κ. Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου να κάνουν παράβαση καθήκοντος με τη διαχείριση της λίστας, υποστηρίζει και χαρακτηρίζει τραγικό να παίρνει τέτοιες αποφάσεις η Δικαιοσύνη - επικαλούμενος και δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο (Humanite, New York Times) αναφορικά με τη δίωξή του.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κώστας Βαξεβάνης δηλώνει ότι θα προσέλθει μόνος του στην Εισαγγελία προκειμένου, όπως είπε, να ζητήσει εξηγήσεις «για την παραθεσμική και μη νόμιμη συμπεριφορά» των εισαγγελικών αρχών.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα