Εντολή σύλληψης του Κώστα Βαξεβάνη για τη λίστα στο HOT DOC

Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOT DOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για επέμβαση σε αρχείο ηλεκτρονικό και μετάδοση προσωπικών δεδομένων. Η εισαγγελία κινήθηκε αυτεπάγγελτα.

Ο δημοσιογράφος απάντησε μέσω twitter γράφοντας:  Η Δικαιοσύνη κλείνει πονηρά το ματι .Αντι να συλλάβουν κλεφτες κ παρανομουντες υπουργούς θέλουν να συλλάβουν την αλήθεια.
Η εντολή της Εισαγγελείας εξεδόθει μετά τη δημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc λίστας 2054 ονομάτων, η οποία σύμφωνα με το Δημοσιογράφο είναι η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Πριν από λίγο (βράδυ Σαββάτου) ο Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε στο tweeter την «προσπάθεια» της ΕΛ.ΑΣ να τον εντοπίσει.

Δείτε τι έγραψε στο Twiteer:

Βράδυ δεν αναζητούν ούτε εγκληματίες. Αναζητούν εμένα. Είναι έξω από το σπίτι, το Γραφείο του HoT Doc ακόμα και φιλικά σπίτια

Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης

Την αντίδραση του Κώστα Βαξεβάνη προκάλεσε η αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε εναντίον του ο εισαγγελέας λίγες μετά την δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ από το περιοδικό ΗΟΤ DOC που κυκλοφόρησε σήμερα.

Αυτεπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της.

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια".

διαβάστε αναλυτικά στο www.sofokleousin.gr

Σύμφωνα με το περιοδικό «HOT DOC» του Κώστα Βαξεβάνη που κυκλοφορεί το Σάββατο σε έκτακτη έκδοση, πασίγνωστοι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, δημοσιογράφοι είναι μερικοί από αυτούς που έχουν καταθέσεις στην HSBC και περιλαμβάνται στην περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Η λίστα αυτή είχε παραδοθεί πριν δύο χρόνια από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Το φως λοιπόν της δημοσιότητας είδαν τα 2059 «τρανταχτά» ονόματα των μεγαλοκαταθετών που έβγαλαν χρήματα στην ελβετική τράπεζα HSBC και συμπεριλαμβάνονται στη

Τί είπε ο Βαξεβάνης στην εκπομπή "Παρά 5"

Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή "Παρά 5", τόνισε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι κατά πάσα πιθανότα φοροκλέφτες.

Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται μόνο τρεις πολιτικοί, εκ των οποίων ο ένας δεν βρίσκεται εν ζωή.

Δείτε στο βίντεο τι είπε....

Αυτά είναι μερικά από τα ονόματα:

οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας

ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

οι αδελφοί Μαρινόπουλοι

οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα

σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες

ο Δημήτρης Κοπελούζος

η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή

ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας

η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχοινά

το διευθυντικό στέλεχος του εκδοτικού συγκροτήματος «Πήγασος», Αλέξης Σκαναβής

ο Σταύρος Παπασταύρος, σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά

ο Παναγιώτης Αγρανιώτης, μαιευτήρας γυναικολόγος στο Κολωνάκι

ο Δανιηλίδης Βασίλειος, οδοντίατρος στη Θεσσαλονίκη

ο Ιωάννης Καραϊτιανός, Επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής χειρουργός του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

ο Στυλογιάννης Σωτήριος, Χειρουργός στην Αθήνα

ο Πετρίδης Πτολεμαίος, Ωτορινολαρυγγολόγος στη Θεσσαλονίκη

ο Γιώργος Παπαδημητρίου, γυναικολόγος στην Αθήνα

η Μάντση Έλλη, παιδίατρος στην Αγία Παρασκευή

η Iωάννα Σάκκουλα, σύζυγος του ιδρυτή των εκδόσεων «Σάκκουλα»

η Αμαλία Μουτούσση, ηθοποιός

η Αθανασιάδη Αλεξάνδρα, γλύπτρια

ο Σπυρίδων Δούκας

Ωστόσο υπάρχουν και απλοί επαγγελματίες, νοικοκυρές και επιστήμονες οι οποίοι λογικά και με τα συνήθη μέτρα δεν θα μπορούσαν να διατηρούν λογαριασμούς στην Ελβετία.

Επιπλέον, η περίφημη λίστα, περιλαμβάνει τα ονόματα του αποθανόντος διατελέσαντα υφυπουργού επί κυβέρνησης Καραμανλή (1974), Μπούτου Ιωάννη και του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπυρίδωνα Δούκα.

Πηγή: περιοδικό ''HOT DOC''

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα