Χρυσή Αυγή: Συνέντευξη Κασιδιάρη, Λαγού στον Σρόιτερ

Στον Αντώνη Σρόιτερ και την εκπομπή "Αυτοψία" μίλησε χθες το βράδυ η Χρυσή Αυγή.

Οι εκλεγμένοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Ιωάννης Λαγός μίλησαν στον Αντώνη Σρόιτερ για τις θέσεις τους, το "εγέρθητι" και όλα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες.

Μιλούν για πρώτη φορά στην κάμερα και αποκαλύπτουν τα πιστεύω τους, αλλά και τα σχέδια τους για την Κοινοβουλευτική τους δράση.

Μίλησαν και κατηγόρησαν όσους«δεν σεβάστηκαν ποτέ την Χρυσή Αυγή». "Επιστρέφουμε όλους τους ανόητους χαρακτηρισμούς στους ανθρώπους του πολιτικού κατεστημένου που έφτασαν τον χώρο σε αυτό το άθλιο σημείο"

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν είναι νεοναζί, ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε πως «δεν είμαστε νεοναζί σε καμμία περίπτωση, δε είμαστε φασίστες, δεν είμαστε ακροδεξιοί. Είμαστε Έλληνες εθνικιστές».

"Θέλουμε μια Ελλάδα ανεξάρτητη, αγωνιζόμαστε για την εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία"

"Εμείς, οι άνθρωποι με αυτή την ιδεολογία είναι αυτοί που πολέμησαν τότε, και τον Χίτλερ και την Γερμανία  και τον επεκτατισμό της. Το ίδιο θα κάναμε και εμείς",.
Ακούστε τους

Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για το περιβόητο εγέρθητι ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε λέγοντας:

"Εσείς σαν άνθρωπος των ΜΜΕ μας σεβαστήκατε όλα αυτά τα χρόνια; Εμείς λειτουργούμε με κάποιους κανόνες. Το βασικό είναι ότι η κίνηση αυτή που έγινε στη συγκεκριμένη συνέντευξη δεν είναι το μείζον....Όπως γίνεται πάντα όπου υπάρχει συγκέντρωση των μελών μας, δίνεται αυτό το παράγγελμα και εις ένδειξη σεβασμού".

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής έθεσε το ερώτημα πως «καθάρισε» η περιοχή γύρω από το Σταθμό Λαρίσης, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και όπου καθημερινά φτάνουν παράνομοι μετανάστες.

«Στήσαμε ένα πολυβόλο στον 3ο και αρχίσαμε να ρίχνουμε ριπές. Έπεσαν οι πρώτοι και μετά οι άλλοι δεν ξανάρθαν» ήταν η ειρωνική απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη. Στη συνέχεια, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι εξομοίωσαν τη σφαγή του 44χρονου Μανώλη Καντάρη με «μερικές κλωτσιές που έπεσαν σε μερικούς Πακιστανούς» και αρνήθηκε πως στα επεισόδια που ακολούθησαν το τραγικό περιστατικό, μαχαιρώθηκαν μετανάστες.

«Για μαχαιριές δε γνωρίζω», είπε και πρόσθεσε πως στα τηλεοπτικά πλάνα φαινόταν μόνο ένας αλλοδαπός να τρέχει και κάποιοι να προσπαθούν να τον πιάσουν. «Δεν υπήρξε ποτέ μαχαίρι, ποτέ τραυματίας, δεν υπάρχει καν δικογραφία. Να βρείτε ποιος είναι ο κάτοχος του μαχαιριού και να πάτε να τον καταγγείλετε. Κι αν αποδείξετε ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, να καταδικαστώ κι εγώ σαν ηθικός αυτουργός».

«Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης για μας» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Γιάννης Λαγός και συμπλήρωσε: «όλοι αυτοί που έγιναν στην πορεία νόμιμοι, μπήκαν παράνομα, δεν τους κάλεσε κανείς εδώ».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επανέλαβε την πρόταση της Χρυσής Αυγής να «αναλάβουν ειδικές μονάδες του Στρατού τη φύλαξη των συνόρων και από εκεί και πέρα επαναδιασπορά των ελληνικών ναρκοπεδίων κατά προσωπικού».

Χρυσή Αυγή σε συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα