Δωρεάν φύλαξη βλαστοκυττάρων από τον "Όμιλο Υγεία"

Τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ» του «Ομίλου Υγεία» ανακοίνωσαν σήμερα τη δωρεάν συλλογή, επεξεργασία και φύλαξη βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από ομφαλοπλακουντιακό αίμα, για οικογενειακή ή για δημόσια χρήση.  

Επιπλέον, τα μοσχεύματα από βλαστικά κύτταρα που φυλάσσονται για δημόσια χρήση θα παρέχονται εντελώς δωρεάν από την «Stem Health Hellas» στους ασθενείς χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος του «Μητέρα» κ. Αλέξης Κομνηνός, τόνισε ότι πρόκειται για μια μοναδική κοινωνική προσφορά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και παράλληλα μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς είναι η πρώτη φορά που μαιευτήρια προσφέρουν τη συλλογή βλαστικών κυττάρων για οικογενειακή χρήση δωρεάν.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του «Λητώ», κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι η επιλογή ορισμένων γονέων να δωρίσουν το ομφαλοπλακουντιακό αίμα του παιδιού τους για δημόσια χρήση θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός σημαντικού αποθέματος μοσχευμάτων στην Ελλάδα.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Stem Health Hellas» κ. Νίκος Νικολαΐδης ανακοίνωσε ότι η τράπεζα βλαστοκυττάρων του «Ομίλου Υγεία» είναι η πρώτη οικογενειακή τράπεζα στην Ευρώπη και η μοναδική στην Ελλάδα που έχει διαπίστευση από τον οργανισμό Fact - NetCord. Μόνο 27 τράπεζες παγκοσμίως έχουν λάβει αυτή την αδιαμφισβήτητου κύρους διαπίστευση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία, που παρέχεται από σήμερα δωρεάν, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα