Θα σιδερώνατε το πρόσωπό σας;

Θα... σιδερώνατε το πρόσωπό σας στο όνομα της ομορφιάς και της νεανικής όψης; Αυτό κάνουν διάφορες γνωστές σταρ, όπως η Λίντα Εβανγκελίστα, οι οποίες είναι φανατικές της θεραπείας Thermage, που λειαίνει όπως το σίδερο τις ρυτίδες τους.

Αντίθετα με το λέιζερ, το Thermage εστιάζει μόνο στα κατεστραμμένα κατώτερα επίπεδα της επιδερμίδας και όχι την επιφανειακή στοιβάδα και αυτό το καταφέρνει με ραδιοκύματα. Για την ακρίβεια, η όλη διαδικασία θυμίζει έντονα τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων. Φανταστείτε ότι ζεσταίνετε μία πίτα: τα ραδιοκύματα μπορούν να ζεστάνουν το εσωτερικό πριν αρχίσει να ψήνεται η κρούστα.

Στην περίπτωση του Thermage τα ραδιοκύματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να θερμαίνουν τις χαμηλότερες στοιβάδες του δέρματος, αλλά όχι την επιφανειακή στοιβάδα. Με αυτόν τον τρόπο, θεωρητικά, ενεργοποιεί τη μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου. Μία εφαρμογή του Thermage υπόσχεται οριστικά αποτελέσματα, ωστόσο ενδείκνυται η επαναληπτική εφαρμογή του στους έξι και τους δώδεκα μήνες.

Αμέσως μετά την πρώτη θεραπεία το δέρμα αρχίζει να τεντώνει, ωστόσο τα πραγματικά αποτελέσματα είναι συνήθως ορατά στους τέσσερις μήνες, αφού χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι να ενεργοποιηθεί η παραγωγή του κολλαγόνου. Τα τελικά αποτελέσματα είναι ορατά στους έξι μήνες, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και άνθρωποι με κακή κυκλοφορία και με κατεστραμμένη από τον ήλιο επιδερμίδα που έχουν πιο αργή ανταπόκριση στη θεραπεία. Υπάρχουν ήδη κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι η θεραπεία αυτή πράγματι αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του ώστε να μπει κανείς στη διαδικασία να δώσει τα πολλά χρήματα που απαιτούνται. Πάντως, η θεραπεία δεν είναι οδυνηρή και οι περισσότεροι που την έχουν κάνει περιγράφουν την αίσθηση ενός γαργαλητού, ενώ μετά έχεις την αίσθηση ηλιακού εγκαύματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα