Πέντε τροφές που επιταχύνουν το αδυνάτισμα και σας κρατούν χορτάτους

Τροφές υπάρχουν πολλές. Φάε αυτές που δεν θα σε αφήσουν να πεινάσεις, που μειώνουν την όρεξη, σε κρατούν χορτάτο, ενισχύουν τον μεταβολισμό, ενεργοποιούν την καύση λίπους και επιταχύνουν το αδυνάτισμα και αξίζει να τις βάλεις στο διαιτολόγιο σου από σήμερα! Δες αυτές τις 5 τροφές που επιταχύνουν το αδυνάτισμα και σε κρατούν χορτάτο.

Πίτσα απλή VS special: Πόσες θερμίδες έχει το κάθε κομμάτι

1 Φυστικοβούτυρο

Τα βούτυρα από ξηρούς καρπούς, όπως φιστικοβούτυρο ή ταχίνι, είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης. Στην ουσία είναι ένας πολτός ψημένων φιστικιών που όμως είναι τέλεια καλή πηγή πρωτεΐνης, καλών λιπαρών (κυρίως μονοακόρεστων) και αντιοξειδωτικών ουσιών. Μία μικρή ποσότητα φυστικοβούτυρου συμβάλλει στη μείωση του κοιλιακού λίπους σύμφωνα με έρευνα και κρατάει την καρδιά σου υγιή. Κάνει σούπερ μυϊκή αποκατάσταση μετά το γυμναστήριο, ενώ πριν την προπόνηση μια κουταλιά αρκεί αφού είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, το οποίο σε κρατάει χορτάτο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πώς να το φας: Φτιάξε ένα smoothie με φρούτα και μία κουταλιά από φυστικοβούτυρο για πριν την προπόνηση, για μετά την προπόνηση φάε μία μπανάνα με λίγο φυστικοβούτυρο ή για πρωινό άλειψέ το στο ψωμί σου.

2 Quinoa

Το δημητριακό quinoa είναι μία βόμβα πρωτείνης με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Η πρωτείνη συμβάλλει στη μείωση της όρεξης και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού όπως και οι φυτικές ίνες που περιέχει. Είναι γεμάτο σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Μάθε περισσότερα:

Πώς να το φας: Ιδανικό για μεταπροπονητικό γεύμα οπότε φάε ένα πιάτο κινόα με μπόλικα λαχανικά βραστά ή ωμά.

3 Βούτυρο αμυγδάλου

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορούν να σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος. Είναι χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά σε σχέση με τα υπόλοιπα, ζωικά και φυτικά βούτυρα. Επίσης, δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Πώς να το φας: Μετά την προπόνηση άλειψε λίγο βούτυρο αμυγδάλου σε μία φέτα ψωμιού ολικής άλεσης και κόψε κομματάκια μπανάνας. Βοηθά στην αποκατάσταση.

4 Γάλα καρύδας

Αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη ή απλώς είσαι vegan το γάλα καρύδας είναι το δικό σου γάλα. Περιέχει καλά λιπαρά και είναι πλούσιο και σε βιταμίνες C, Ε, Β1, Β3, Β5 και Β6. Επίσης, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Συμβάλλει στο αδυνάτισμα επειδή περιέχει φυτικές ίνες που δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και αποτρέποντας το συνεχές τσιμπολόγημα. Έχει επίσης αποδειχθεί από έρευνες ότι αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό και αυτό σημαίνει ότι καις θερμίδες πιο αποτελεσματικά.

Πώς να το φας: Ρίξε το στο smoothie, στα δημητριακά σου ή πιες το σκέτο.

5 Μύρτιλλα

Εμείς έχουμε τα κράνα αλλά τα μύρτιλλα (καλλιεργούνται πια και στη Βόρεια Ελλάδα) συμβάλλουν στην απώλεια λίπους, ενώ οι ανθοκυανίνες που περιέχουν, καταπολεμούν τον σχηματισμό των ελευθέρων ριζών και προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση. Δηλαδή και καύση λίπους και αντιοξειδωτική δράση και αντιγήρανση.

Πώς να το φας: Σε γιαούρτι, χυμούς, σαλάτες ή απλώς μία χούφτα από αυτά για να ενεργοποιήσουν την καύση λίπους.

Wefit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα