AIDS / HIV: Τα συμπτώματα που επιβάλλεται να γνωρίζουμε όλοι!

Η 1η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Βασικός σκοπός είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τον ιό HIV, ο οποίος προκαλεί το AIDS, καθώς και με τρόπους πρόληψης και μεθόδους θεραπείας.

Είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνουμε όλοι ανεξαιρέτως τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης ενάντια στο AIDS. Ο ιός HIV μεταδίδεται με εισαγωγή αίματος από οροθετικό άτομο απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα ενός άλλου ατόμου (και όχι με την απλή επαφή του αίματος στο δέρμα) καθώς και με το σεξ. Ακόμα και τότε (μέσω σεξουαλικής επαφής δηλαδή) η μετάδοση του ιού HIV δεν είναι τόσο άμεση όσο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν.

Σε κάθε περίπτωση, η χρήση προφυλακτικού στο σεξ αποτελεί την καλύτερη “ασπίδα” ενάντια στο AIDS, όσον αφορά τη διείσδυση του πέους στον κόλπο, ή στον πρωκτό. Όσον αφορά το στοματικό σεξ, ο κίνδυνος μειώνεται σημαντικά αν το οροθετικό άτομο εκσπερματίσει έξω από το στόμα του/της συντρόφου του (πεολειξία), ή αν μια οροθετική γυναίκα, που λαμβάνει στοματικό σεξ από τον/την σύντροφό της (αιδοιολειξία), δεν είναι σε περίοδο εμμηνόρροιας.

AIDS: Ποια είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης μέσα σε 2-4 εβδομάδες μετά την μόλυνση με τον ιό HIV. Άλλοι μπορεί να μην αισθάνονται άρρωστοι κατά το στάδιο αυτό.

Τα γριππώδη συμπτώματα μπορεί να είναι ... Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα