Αυτές οι τροφές θα… αυξήσουν την ερωτική σας επιθυμία!

Σύμφωνα με τις παλιές αντιλήψεις, οι τροφές που ενισχύουν την σεξουαλική επιθυμία και δραστηριότητα είναι τα στρείδια, οι ξηροί καρποί και διάφορες άλλες.

Ωστόσο, καθώς η επιστήμη προχωρεί, νέες τροφές προστίθενται στον κατάλογο των φυσικών αφροδισιακών και μάλιστα, με επιστημονικές εξηγήσεις γιατί συμβαίνει αυτό.

Αν λοιπόν θέλετε να… μπουστάρετε τη λίμπιντό σας, αυτές είναι οι τροφές που πρέπει να προσθέσετε στο μενού σας.

-Αβοκάντο: τα ακόρεστα λίπη του έχουν ευεργετική επίδραση στην καρδιά και το κυκλοφορικό. Σημειώνεται ότι οι Αζτέκοι αποκαλούσαν τα αβοκάντο, εχμ, «όρχεις».
Αυτές οι τροφές θα… απογειώσουν την ερωτική σας ζωή - Media
-Αμύγδαλα: περιέχουν ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και αναπαραγωγή (ψευδάργυρος, σελήνιο και βιταμίνη Ε).

-Φράουλες: πέραν του ότι το κόκκινο χρώμα, παραδοσιακά, θεωρείται ως το χρώμα του πάθους, οι φράουλες είναι έξοχη πηγή φολικού οξέος, το οποίο θεωρείται ότι αυξάνει την ποσότητα του σπέρματος.

-Θαλασσινά: η ποσότητα ψευδάργυρου που περιέχουν λειτουργεί ως ενισχυτικό της λίμπιντο, ενώ τα πιο λιπαρά ψάρια περιέχουν ωμέγα-3 που βοηθούν την υγεία της καρδιάς.

-Σύκα: περιέχουν εξαιρετική ποσότητα διαλυτών και αδιάλυτων ινών που ενισχύουν την υγεία της καρδιάς.

-Ρόκα: μπορεί να έγινε της μόδας τα τελευταία χρόνια, αλλά περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από περιβαλλοντικούς μολυσματικούς παράγοντες.

-Εσπεριδοειδή: βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, φολικό οξύ, τα οποία βρίσκονται σε τεράστιες ποσότητες στα εσπεριδοειδή, είναι απαραίτητα στη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα