Καρκίνος του στομάχου: Αυτοί είναι οι προστατευτικοί παράγοντες:
- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο
- Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο
- Ψάρια
- Τσάι
- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ
- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους
- Λαχανικά: κρεμμύδια
- Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori
- Κίτρινα κρεμμύδια
Παράγοντες κινδύνου
- Κάπνισμα
- Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου
- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος
- Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως
- Υψηλή κατανάλωση αλατιού
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News
Μοιραστέιτε το