Διατροφή και καρκίνος του στομάχου: Οι παράγοντες κινδύνου

Καρκίνος του στομάχου: Αυτοί είναι οι προστατευτικοί παράγοντες:



- Σκόρδο ακατέργαστο ή ελαφρά μαγειρεμένο



- Τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή και λυκοπένιο



- Ψάρια



- Τσάι



- Πολυακόρεστα λιπαρά, βιταμίνη Α και ασκορβικό οξύ



- Ψύξη των τροφίμων μειώνει τους πιθανούς κινδύνους



- Λαχανικά: κρεμμύδια



- Βιταμίνη C: προστατευτική δράση ιδιαιτέρως εναντίον του Helicobacter Pylori



- Κίτρινα κρεμμύδια    



Παράγοντες κινδύνου



-  Κάπνισμα



- Υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, κορεσμένων λιπαρών, χοληστερόλης και νατρίου



- Υψηλή κατανάλωση οινοπνεύματος



- Χαμηλή κατανάλωση προϊόντων ολικής αλέσεως



- Υψηλή κατανάλωση αλατιού

boro

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα