Εσείς πίνετε τσάι; Τα μοναδικά οφέλη του ταπεινού ροφήματος

Το τσάι είναι πιθανώς μία από τις πιο απρόβλεπτες πηγές χρήσιμων φυτικών θρεπτικών συστατικών. Το τσάι είναι το δεύτερο ποτό που καταναλώνεται περισσότερο στον κόσμο, μετά το νερό. Όλοι θα έχετε ακούσει τη γιαγιά ή τη μαμά, να σας λέει να πιείτε τσάι από τα πρώτα κιόλας συμπτώματα ενός κρυολογήματος.

Πράγματι, η συχνή κατανάλωση του τσαγιού αποτελεί ισχυρό σύμμαχο του οργανισμού.

Τσάι ονομάζεται το ρόφημα που παράγεται αποκλειστικά από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis. Υπάρχουν διάφορα είδη τσαγιού τα οποία διακρίνονται ανάλογα με τον τόπο όπου καλλιεργείται το φυτό, με τις συνθήκες καλλιέργειας του φυτού, την επεξεργασία, την ανάμειξη διαφορετικών ποικιλιών, κλπ. Υπάρχουν περίπου 3.000 ποικιλίες τσαγιών. Όλα αυτά τα τσάγια προέρχονται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis και κατηγοριοποιούνται σε τέσσερις κύριους, διαφορετικούς τύπους με βάση τη διαδικασία που υποβάλλονται : λευκό, πράσινο, μαύρο και oolong τσάι.

Λέγεται ότι το τσάι ανακαλύφθηκε τυχαία το 2737 π.Χ., όταν ο Κινέζος αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ ήταν στην ύπαιθρο και ενώ οι υπηρέτες του έβραζαν νερό μέσα σε ένα σκεύος για να πιει, έπεσαν καταλάθος μέσα στο βραστό νερό λίγα ξερά φύλλα από έναν θάμνο του φυτού Camellia sinensis που βρισκόταν εκεί δίπλα.

Ο αυτοκράτορας το δοκίμασε από περιέργεια και ένιωσε κάτι που δεν το είχα ξανανιώσει ποτέ. Από τότε το τσάι καταναλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο σε καθημερινή βάση.

Διαβάστε ΕΔΩ ποια είναι τα οφέλη του τσαγιού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα