Καρδιά: Μην αγνοήσετε ποτέ αυτά τα συμπτώματα

Αν κάτι δεν πάει με την καρδιά σας, μπορείτε να το καταλάβετε; Δεν είναι πάντα βέβαιο ότι όλα τα καρδιακά προβλήματα συνοδεύονται από σαφή προειδοποιητικά σημάδια ή συμπτώματα.

Αν σας προκύψει ξαφνικό πρόβλημα στην καρδιά, δεν είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε τον πόνο στο στήθος και στη συνέχεια θα πέσετε στο έδαφος, όπως βλέπετε στις ταινίες. Μερικά συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων δεν συμβαίνουν καν στο στήθος σας, στην περιοχή της καρδιάς, και ταυτόχρονα δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε τι σας συμβαίνει.

“Αν δεν είστε σίγουροι για κάτι που σας συμβαίνει, συμβουλευτείτε το γιατρό σας”, λέει ο δρ Charles Chambers, διευθυντής του Cardiac Catheterization Laboratory στο Hershey Heart and Vascular Institute του πανεπιστημίου Penn State των ΗΠΑ.

Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές αν είστε 60 ετών και άνω, υπέρβαροι ή έχετε διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, ή υψηλή αρτηριακή πίεση. Όσο περισσότερους παράγοντες κινδύνου έχετε, τόσο περισσότερο θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για συμπτώματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την καρδιά.

Ειδικά προσέξετε για αυτά τα προβλήματα:

Δυσφορία στο στήθος: Είναι το πιο κοινό σημάδι κινδύνου της καρδιάς. Αν έχετε μια φραγμένη αρτηρία ή έχετε υποστεί καρδιακή προσβολή, μπορεί να αισθανθείτε πόνο, σφίξιμο ή πίεση στο στήθος σας.

Ναυτία, δυσπεψία, καούρα, ή πόνο στο στομάχι: Μερικοί άνθρωποι έχουν αυτά τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια μιας καρδιακής προσβολής. Μπορούν ακόμη και να κάνουν και εμετό.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα