Οι τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε για πρωινό

Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Γιατί ένα καλό πρωινό είναι ικανό να κρατήσει υψηλά τα επίπεδα ενέργειας καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σωστά; Λοιπόν σε αυτό το σημείο υπάρχει μια παγίδα: Απλά τρώγοντας ένα πρωινό δεν είναι αρκετό για να έχετε ευεξία και ενέργεια. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι κατάλληλοι συνδυασμοί και επιλογές των τροφίμων.

Παρακάτω σας παραθέτω μερικά παραδείγματα προς αποφυγή.

Smoothies ή χυμοί εμπορίου

Αν με το που ξυπνάτε ανοίγετε το ψυγείο και παίρνετε ένα Smoothie σε μπουκάλι, έχετε ήδη αρχίσει λάθος την ημέρα σας. Οι περισσότεροι χυμοί εμπορίου περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ικανή για να ανεβάσει απότομα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να σας ρίξει στα τάρταρα την ενέργεια σας. Η καλύτερη επιλογή είναι να φτιάξετε το δικό σας Smoothie που να περιέχει φρούτα και λαχανικά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.


Αλλαντικά

Αν είσαι λάτρεις των αλλαντικών, αγοράστε τα και καταναλώστε τα σε ειδικές περιστάσεις και όχι σε καθημερινή βάση. Επεξεργασμένα κρέατα όπως το μπέικον, το ζαμπόν και το λουκάνικο είναι πλούσια σε νάτριο, το οποίο σας αφυδατώνει και μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Τροφές πλούσιες σε αλάτι μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τους πονοκεφάλους, σε περίπτωση που ταλαιπωρήστε από ημηκρανίες.

Ζαχαρούχα δημητριακά

Μην παρασύρεστε από αυτά που διαβάζετε και ακούτε και νομίζετε ότι όλα τα δημητριακά είναι υγιεινά. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις επιλογές σας και να ελέγχετε την περιεκτικότητα τους σε ζάχαρη. Υπάρχουν δημητριακά που μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι θρεπτικά και πλούσια σε βιταμίνες, όμως αν διαβάσετε τις ετικέτες τροφίμων θα διαπιστώσετε ότι είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες και φτωχά σε φυτικές ίνες.

Ενεργειακά ποτά

Μπορεί να ξεκινάτε την ημέρα σας με άσκηση και πολύ καλά κάνετε, όμως αν μετά πιείτε ενεργειακά ποτά, όλη η προσπάθεια σας πάει χαμένη. Και αυτό γιατί τα περισσότερα από αυτά τα ροφήματα είναι πλούσια σε ζάχαρη και ενώ στην αρχή θα νιώσετε ένα κύμα ενέργειας, αμέσως μετά θα είστε υποτονικοί. Γι αυτό αμέσως μετά την άσκηση καταναλώστε ένα ισορροπημένο και θρεπτικό πρωινό και διατηρήστε την ενέργεια σε υψηλά επίπεδα.

Γιαούρτια με προσθήκη φρούτων

Αν και δεν βάζω όλα τα γιαούρτια στο ίδιο καζάνι, ωστόσο τα περισσότερα που είναι με προσθήκη φρούτων έχουν και πολλές θερμίδες. Προτού αγοράσετε ένα τρόφιμο, πρέπει πάντα να διαβάζετε τα συστατικά που περιέχει. Η καλύτερη όμως επιλογή για ένα υγιεινό πρωινό, είναι το αυθεντικό γιαούρτι 2% με μια χούφτα ξηρούς καρπούς και ένα κουταλάκι μέλι.

Οτιδήποτε περιέχει επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Συγνώμη αλλά τα ντόνατς και γενικά τα γλυκά δεν είναι πρωινό γεύμα. Όσοι πιστεύετε ότι επιλέγοντας για πρωινό τα αγαπημένα σας muffins. θα νιώσετε δραστήριοι κάνετε λάθος. Αντ αυτού μέσα σε λίγες ώρες αφού το φάτε, θα αρχίσετε να αισθάνεστε μια υπνηλία και να πεινάτε, πάλι, σαν λύκος.

Έτοιμα σάντουιτς

Μπορεί, ή μάλλον σίγουρα είναι βολικό να πεταχτείτε το πρωί στο φούρνο της γειτονιάς και να πάρετε ένα σάντουιτς, όμως δεν είναι υγιεινό. Σίγουρα μπορείτε να κάνετε τις σωστές επιλογές, όπως αυγό, γαλοπούλα, αλλά και πάλι τα κρέατα είναι συνήθως επεξεργασμένα και επίσης μια σος υπάρχει σχεδόν σε όλα τα έτοιμα σάντουιτς. Ξυπνήστε λίγο πιο νωρίς και φτιάξτε το δικό σας, με υλικά που έχετε στο ψυγείο σας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα