Διαβουλιμία: Μια σοβαρή πάθηση που δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή

Μια συγγραφέας, η Νάταλι Χόλμπροου, από την Ουαλία υπέφερε από διαβουλημία όταν ήταν 22 ετών. Αλλά από τότε, έχει καταφέρει να ανακάμψει η κατάσταση της υγείας της και να αντιστρέψει τη ζημιά που της προκάλεσε αυτή η διαταραχή.

Η διαβουλιμιά θεωρείται από τους ειδικούς ως μια διατροφική διαταραχή κατά την οποία άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, λαμβάνουν λιγότερη ποσότητα ινσουλίνης από εκείνη που απαιτείται με σκοπό να χάσουν κιλά. Δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί ως ιατρική πάθηση και πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις αγωνίζονται γι’ αυτό.

Η Νάταλι περιέγραψε την κατάστασή της σε ανάρτησή της στο Facebook:

«Ήμουν σοβαρά λιπόβαρη, τρομερά επηρεασμένη από το bullying που δέχθηκα στο σχολείο, σταματώντας την χορήγηση της ινσουλίνης, κάτι το οποίο είναι μεγάλος κίνδυνος για άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1. Ήμουν τόσο άρρωστη που αδυνατούσα να σκεφτώ λογικά. Μελάνιαζα από το κρύο συχνά, έχανα τα μαλλιά μου, οι ορμόνες δεν λειτουργούσαν και μπορούσες να δεις στα μάτια μου πόσο θλιμμένη και καταβεβλημένη ήμουν».

Έρευνα έδειξε ότι το 40% των γυναικών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1 στις ηλικίες μεταξύ των 15 και 40 ετών περιορίζει την ινσουλίνη τους για να ελέγξουν το βάρος τους.

Ωστόσο, άλλες κοπέλες δεν ήταν τόσο τυχερές όπως η Νάταλι. Η Λίζα Ντέι διαγνώστηκε στην ηλικία των 14 ετών με την πάθηση.  Στην ηλικία των 27 ετών, η οικογένειά της πίστευε ότι έπαιρνε υπερβολικά μικρή ποσότητα ινσουλίνης αλλά ήταν ήδη αργά. Η κατάσταση της υγείας της χειροτέρεψε. Πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2015.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα