Θέλετε να χάσετε πολλά κιλά με ελάχιστη προσπάθεια; Αυτός είναι ο τρόπος

Όσοι σκέφτονται να αρχίσουν κάποια δίαιτα για να χάσουν κιλά έχουν στο μυαλό τους δυο βασικά πράγματα. Το πρώτο είναι να τρώνε σωστά ενώ το δεύτερο είναι να γυμνάζονται.

Ποιο από τα δυο όμως είναι το πιο σημαντικό στοιχείο για όλους όσους προσπαθούν να κατεβάσουν το νούμερο της ζυγαριάς;

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Τέξας, η δίαιτα παίζει πολύ σημαντικότερο ρόλο από ότι η γυμναστική.

Γιατί συμβαίνει αυτό:

Η γυμναστική χρειάζεται μεγαλύτερη προσήλωση, μεγαλύτερη διάθεση χρόνου και περισσότερο καιρό για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα. Επίσης τα περισσότερα είδη γυμναστικής καίνε λιγότερες θερμίδες από όσες πιστεύει η κοινή γνώμη. Αντίθετα, αν η διατροφή μας είναι σωστή τότε τα αποτελέσματα είναι ορατά γρήγορα και σχετικά άκοπα.

Επί παραδείγματι, για να χάσει κάποιος 3.500 θερμίδες θα πρέπει να περπατήσει περίπου 35 μίλια. Αν το βάλουμε σε βάθος χρόνου μιας εβδομάδας αντιστοιχεί σε περίπου 5 μίλια την ημέρα. Αντίθετα, θα έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα αν απλά σταματήσει να τρώει μια σοκολάτα την ημέρα.

Μια έρευνα σε 3.000 άτομα από το American Journal of Clinical Nutrition έδειξε πως η σωστή διατροφή μπορεί να διατηρήσει έναν άνθρωπο στο βάρος του μετά από μια εξαντλητική δίαιτα ευκολότερα από ότι η γυμναστική.

Τα οφέλη της γυμναστικής βέβαια είναι τεράστια και όποιος έχει χρόνο είναι καλό να γυμνάζεται. Πέραν του χασίματος κιλών, η γυμναστική βοηθά στην ευεξία, στην γενικότερη υγεία του σώματος ενώ ταυτόχρονα καταπολεμά τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Το άρθρο αναφέρεται σε όσους έχουν πιεσμένο πρόγραμμα και πρέπει να επιλέξουν μεταξύ διατροφής και γυμναστικής για να δουν αποτελέσματα στη μάχη ενάντια στη ζυγαριά τους.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα