Και όμως ... η γυναικεία γκρίνια μπορεί να κάνει καλό στην υγεία των ανδρών!

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι η γυναικεία μουρμούρα μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην πρόληψη ή τον έλεγχο του διαβήτη για τους άνδρες.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση "Journal of Gerontology: Social Sciences", ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ισχυρίζονται ότι οι άνδρες που έχουν γκρινιάρες συζύγους, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν διαβήτη ή, στην περίπτωση που πάσχουν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλύτερο έλεγχο της κατάστασής τους.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από τη μελέτη "National Social Life, Health and Ageing Project", επικεντρώνοντας την έρευνά τους σε 1.228 παντρεμένα άτομα. Οι συμμετέχοντες ήταν 57-87 ετών στην αρχή της έρευνας και από αυτούς συνολικά 389 άτομα έπασχαν από διαβήτη κατά την ολοκλήρωσή της.

Ο λόγος που η γκρίνια της συντρόφου λειτουργεί προστατευτικά είναι ότι, οι γυναίκες που "ταλαιπωρούν" τους συζύγους τους, είναι πιθανότερο να ρυθμίζουν τις συμπεριφορές υγείας τους. "Ο διαβήτης χρειάζεται τακτική παρακολούθηση και οι γυναίκες μπορεί να ωθούν τους συζύγους τους να είναι συνεπείς στον έλεγχο της νόσου με τη μουρμούρα τους", όπως εξηγούν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα