Δερματολογικά προβλήματα από τα κινητά!

Απειλή  τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιφάνειά τους για το πρόσωπο

Τα κινητά τηλέφωνα είναι περισσότερο επικίνδυνα για το δέρμα του προσώπου από ό,τι πιστεύεται, προειδοποιεί η καταξιωμένη Αμερικανίδα δερματολόγος, καθηγήτρια του Bryn Mawr College, Christine Stanko, εξηγώντας ότι στην επιφάνειά του συγκεντρώνονται επικίνδυνα βακτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν δερματοπάθειες.

Αιτία του προβλήματος είναι ότι πάνω στα περισσότερα κινητά υπάρχουν ιδρώτας, βακτήρια από τις επιφάνειες στις οποίες εναποτίθενται, βρομιά και βακτήρια από τα χέρια των χρηστών αλλά ακόμα και υπολείμματα μέικ απ. Αν σε αυτή τη διαπίστωση προσθέσει κανείς και τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, που ανέφεραν ότι τα κινητά είναι περισσότερο μολυσμένα με βακτήρια απ' ό,τι η τουαλέτα, κατανοεί τον κίνδυνο. «Τα κινητά είναι πιο επικίνδυνα από ό,τι πιστεύει κανείς» προειδοποιεί η δρ Stanko, εξηγώντας ότι όταν κάποιος μιλά στο κινητό, αυτό έρχεται σε επαφή με το πρόσωπό του.

Τότε όλα τα βακτήρια που υπάρχουν πάνω στη συσκευή μεταφέρονται στην επιδερμίδα. «Ο σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος είναι τα συνηθέστερα» επισημαίνει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και άλλα πολλά είδη βακτηρίων που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα.

Σπυράκια

Συνήθως συνδέονται με την εμφάνιση δερματολογικών προβλημάτων, που προκαλούν σοβαρή ζημιά στο πρόσωπο. «Είναι η βασική αιτία για την εμφάνιση της ακμής» προειδοποιεί η γιατρός, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει. Πράγματι, τα ενοχλητικά σπυράκια είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε άτομα νεαρής ηλικίας, ωστόσο η συχνή χρήση βρόμικου τηλεφώνου μπορεί να προκαλέσει ακμή και στους χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας. Σε περίπτωση που τα βακτήρια εισέλθουν στους πόρους του δέρματος και στους θύλακες των τριχών του προσώπου, μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

Το αποτέλεσμα είναι η εκδήλωση θυλακίτιδας, η οποία έχει τη μορφή φυσαλίδων που περιέχουν πύον. Τέλος, η δρ Stanko τονίζει ότι τα κινητά είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν αλλεργίες σε ανθρώπους που έχουν υπερευαισθησία σε κάποιο από τα υλικά κατασκευής του τηλεφώνου, όπως π.χ. το νικέλιο, με αποτέλεσμα την εμφάνιση εξανθημάτων στο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα