Τέλος στις διημερεύσεις των φαρμακείων

«Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει την ασυνέπεια των λόγων και των υποσχέσεων του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την τακτοποίηση της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων».

Όπως γνωρίζαμε εδώ και 15 ημέρες, σταμάτησαν από σήμερα οι διημερεύσεις των φαρμακείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας των φαρμακοποιών για το άναρχο τοπίο που δημιούργησε το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας. Διαβάστε εδώ το σχετικό μας ρεπορτάζ.

Όπως αναφέρουν από τον ΠΦΣ "οι φαρμακευτικοί σύλλογοι όλης της χώρας, καλούνται να ακολουθήσουν   την  πρόσφατη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, από σήμερα 4 Μαΐου 2016 και να  σταματήσουν  τις διημερεύσεις των φαρμακείων (08.00 - 20.00 ) για τις εργάσιμες ημέρες.

Ήδη ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ),  υλοποιώντας  την από 10 Μαρτίου 2016 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του,  συστήνει στα μέλη του να μη αναρτούν τις καρτέλες των διημερεύσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΦΣΑ από τα 3.000 φαρμακεία του λεκανοπεδίου σε μηνιαία βάση τα 450 ήταν διημερεύοντα και τα 150 διανυκτερεύοντα, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των φαρμακείων με ελεύθερο ωράριο, διότι δεν δηλώνονται οι ώρες λειτουργίες τους και συνεπώς ούτε εγγράφονται σε κάποια κατάσταση των φαρμακευτικών συλλόγων και της περιφέρειας".

 

 

iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα