Νιώθεις συνέχεια κουρασμένη; Δες τι φταίει!

Αν αισθάνεσαι συνέχεια ότι δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου, η πρώτη εξήγηση είναι ότι...κουράζεσαι υπερβολικά. Πέρα όμως από αυτό, που ήδη το ξέρεις, μήπως κρύβεται κάτι άλλο πίσω από τη συνεχή σου κόπωση;

Εκτός από το απαιτητικό πρόγραμμα που ενδεχομένως να έχεις λόγω Πάσχα, ακόμα και όταν δίνεις στον εαυτό σου ελεύθερο χρόνο, δεν μπορείς να ξεκουραστείς. Διαρκώς σέρνεσαι...Δες παρακάτω πού μπορεί να οφείλεται αυτό:

Πάσχεις από έλλειψη σιδήρου: Γίνεται κακή οξυγόνωση του αίματος και έτσι το νευρικό και μυικό σου σύστημα δεν παίρνουν την απαιτούμενη ενέργεια. Καλό είναι να κάνεις εξετάσεις αίματος για να το τσεκάρεις.

Σε ταλαιπωρεί κάποια ίωση: Και εσύ την αγνοείς αλλά εκείνη σου φέρνει παραπάνω κούραση, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Έχεις κόψει τους υδατάνθρακες: Κάνεις δίαιτα και αποφάσισες να βγάλεις από τη διατροφή σου ψωμί, μακαρόνια, πατάτες. Το ξέρεις ότι απορρίπτοντας τους υδατάνθρακες ο οργανισμός οδηγείται σε κόπωση;

Ροχαλίζεις και δεν το ξέρεις: Μην τρομοκρατείσαι. Πρόκειται για την υπνική άπνοια που προκαλεί ροχαλητό και κατά συνέπεια κούραση. Μίλησε στον γιατρό σου.

Έχεις υποθυρεοειδισμό: Ο θυροειδής σου δεν παράγει αρκετή ποσότητα ορμονών Τ3 και Τ4 με αποτέλεσμα να νιώθεις κουρασμένη. Πρέπει να επισκεφτείς τον ενδοκρινολόγο.

faysbook

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα