Εσείς τι τρώτε το πρωί; Συμβουλές για ένα σωστό πρωινό

Μπορεί να συνηθίζεις να παίρνεις ένα καφέ (συχνά και από τον δρόμο) και σιγά σιγά μέσα στη διάρκεια της μέρας, να τσιμπολογάς ό,τι βρεις μπροστά σου για να περιορίσεις την αίσθηση της πείνας, αλλά αυτό είναι από τα χειρότερα που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου.

Τα οφέλει του πρωινού γεύματος είναι πολλά και ακολουθούν χρήσιμες συμβουλές για να τα απολαύσετε.

 

1. ΜΗΝ ΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΣ

Η δικαιολογία δεν προλαβαίνω δεν υπάρχει. Υπάρχει το «βαριέμαι», «νυστάζω», «τα παιδιά ουρλιάζουν» κλπ. Εντάξει, το καταλαβαίνω αλλά μπορείς να δανειστείς τη σοφία ενός μυρμηγκιού που φροντίζει νωρίτερα για το φαγητό του. Έτσι λοιπόν, μπορείς να ετοιμάσεις κάτι το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, ή να σηκωθείς ένα τέταρτο νωρίτερα.

 

2. ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ

Ναι, και η τυρόπιτα εκεί συγκαταλέγεται. Σταμάτα να αγοράζεις απέξω το πρωινό σου και ειδικά από καταστήματα τύπου αναψυκτήρια. Μπορεί να έχεις συνηθίσει να παίρνεις τον καφέ σου από εκεί καθώς πηγαίνεις για δουλειά, αλλά τουλάχιστον περιορίσου στον καφέ. Τα σφολιατοειδή και μάλιστα μέτριας ποιότητας σου δίνουν μεν ενέργεια αλλά σου κάνουν κακό. Πάρε τουλάχιστον μια μπαγκέτα ολικής άλεσης, χωρίς βούτυρο, με γαλοπούλα, τυρί και λαχανικά.

 

3. ΜΗ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Παρήγγειλε απέξω ο συνάδελφος μπουγατσάκια; Έφερε ο προϊστάμενος κρουασανάκια; Πρέπει επιτέλους να μάθεις να αρνείσαι. Αν ντρέπεσαι να το κάνεις κράτα τα στην άκρη και μην τα καταναλώσεις. Όταν πεινάς πολύ (και λογικό είναι αφού παρέλειψες ένα γεύμα) το μόνο που επιτρέπεται να τσιμπολογάς (σαν δεκατιανό ή σνακ) είναι ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών, ή κάποιο φρούτο.

 

4. Ο ΠΟΛΥΣ ΚΑΦΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΝΥΣΤΑ

Το πρωινό γεύμα σου προσφέρει την τόνωση που χρειάζεται ο οργανισμός σου για να ανταπεξέλθει στην απαιτητική μέρα σου. Αν ξυπνάς πολύ νωρίς, δουλεύεις υπό πίεση, γυρνάς σπίτι και οι απαιτήσεις δεν τελειώνουν, πιθανότατα να νιώθεις κουρασμένος ακόμα και αν έχεις κοιμηθεί καλά. Ο καφές από μόνος του, δε θα σου προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεσαι, ενώ ένα πρωινό στην προσφέρει και με το παραπάνω και θα σε βοηθήσει να κρατήσεις υψηλά τα επίπεδά της με την μέγιστη απόδοσή σου.

 

coremag

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα