Τι να προσέχετε όταν ξαναζεσταίνετε το ρύζι. Υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ρυζιού της επόμενης μέρας ελλοχεύει τον κίνδυνο της τροφικής δηλητηρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι αιτία η αναθέρμανση του φαγητού, αλλά ο τρόπος αποθήκευσης του ρυζιού μέχρι να ξαναζεσταθεί.

Τι προκαλεί την δηλητηρίαση

Το ωμό ρύζι μπορεί να περιέχει το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο ευθύνεται για την τροφική δηλητηρίαση. Ακόμα κι όταν το ρύζι μαγευρευτεί, το βακτήριο αυτό μπορεί να επιβιώσει, ειδικά όταν το μαγειρεμένο ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου με αποτέλεσμα τα βακτήρια να αναπτυχθούν, να πολλαπλασιαστούν και να παράγουν τοξίνες.

Όταν καταναλωθεί μπορεί να προκαλέσει εμετό ή διάρροια περίπου 1-5 ώρες αργότερα.

Διαβάστε ΕΔΩ πώς να καταναλώσετε το ρύζι με ασφάλεια.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα