Περίεργος πόνος στα πόδια: Αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες

Ο πόνος στα πόδια είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες.

Δείτε ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες που έρχεται ο πόνος στα πόδια:

Κάλος: Ένας κάλος στη βάση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι πολύ επώδυνο. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα, ευρύτερα παπούτσια και χαμηλότερο υψος τακουνιού.

Ποδάγρα: Η ουρική αρθρίτιδα περιλαμβάνει ερυθρότητα, οίδημα, αιφνίδιο πόνο και δυσκαμψία, στην άρθρωση του μεγάλου δακτύλου του ποδιού. Η ουρική αρθρίτιδα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στο πόδι, τον αστράγαλο ή τα γόνατα. Η νόσος είναι το αποτέλεσμα του αυξημένου ουρικού οξέος (UA) στο σώμα, το οποίο κρυσταλλώνει στις αρθρώσεις και προκαλεί πόνο.

Μύκητες: Μια μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, φαγούρα, κάψιμο, και μερικές φορές φουσκάλες και πληγές στα πόδια.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μια μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα νύχια. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Πλατυποδία: Η πλατυποδία είναι μια κατάσταση που προκαλεί έντονο πόνο και μπορεί να είναι κληρονομική. Η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση συγκεκριμένων υποδημάτων και σε κάποιες περιπτώσεις και τη χειρουργική

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα