Δεν θα πιστεύετε τι έπαθε από ένα λαστιχάκι που είχε περασμένο στον καρπό της

Πολλές γυναίκες έχουν τη συνήθεια να περνούν ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά γύρω από τον καρπό τους, σε περίπτωση που το χρειαστούν.

Η νεαρή Ώντρι Κοπ από το Λούισβιλ των ΗΠΑ δεν αποτελούσε εξαίρεση, σίγουρα όμως θα σταματήσει πλέον να το κάνει αφού πριν από λίγες ημέρες το «αθώο» λαστιχάκι την έστειλε στο νοσοκομείο!

Η νεαρή κοπέλα χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον καρπό της καθώς είχε μολυνθεί από τρία διαφορετικά βακτήρια. Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα μικρόβια πέρασαν από το λαστιχάκι μέσω μιας μικροσκοπικής ανοιχτής πληγής και προκάλεσαν τη σοβαρή λοίμωξη.

Η Ώντρι παρατήρησε αρχικά ένα μικρό πρήξιμο στον καρπό της. Νόμιζε ότι την είχε τσιμπήσει κάποιο έντομο και σε καμία περίπτωση δεν της πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να έφταιγε το λαστιχάκι με χρυσόσκονη (σαν αυτό της παρακάτω φωτογραφίας) που είχε περασμένο στον καρπό της.

Το πρήξιμο σιγά-σιγά χειροτέρευε και ο καρπός της γινόταν όλο και πιο κόκκινος. Επισκέφθηκε τον οικογενειακό γιατρό, όμως η αντιβίωση που της χορηγήθηκε δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ο πόνος στο χέρι της έγινε τόσο ισχυρός που η κοπέλα αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε μολυνθεί από τρία διαφορετικά είδη βακτηρίων και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση. Της είπαν μάλιστα ότι στάθηκε πολύ τυχερή που γλίτωσε τη σηψαιμία (δηλητηρίαση του αίματος), μια κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη που μπορεί να αποδειχθεί έως και θανατηφόρα, καθώς οι εξετάσεις έδειξαν ότι τα λευκά αιμοσφαίρια στον οργανισμό της είχαν φτάσει στα ύψη.

Μετά την περιπέτειά της, η Ώντρι έκανε μια δημοσίευση στο προσωπικό της προφίλ στοFacebook, θέλοντας να προειδοποιήσει και άλλες κοπέλες: «Θέλω να ενημερώσω τους πάντες ώστε να μη χρειαστεί κανένας άλλος να περάσει κάτι τέτοιο. Το λαστιχάκι με τη χρυσόσκονη έφταιγε που το έπαθα. Τρίφτηκε επάνω σε μια μικρή γρατζουνιά που είχα στον καρπό μου και τα βακτήρια από το λαστιχάκι πέρασαν κάτω από το δέρμα, προκαλώντας μια απειλητική για τη ζωή μου βακτηριακή λοίμωξη.»

Κατά την επείγουσα χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί απομάκρυναν το συσσωρευμένο πύον κάτω από το δέρμα της κοπέλας, αφήνοντας μια μεγάλη πληγή στον καρπό της. Ευτυχώς, η Ώντρι δεν αντιμετώπισε περαιτέρω επιπλοκές και αναρρώνει ομαλά.

 

onmed

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα