Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Σουτιέν με το μυαλό μας στην πρόληψη του καρκίνου

Παγκόσμια ημέρα χωρίς σουτιέν! Οι γυναίκες βγάζουν σήμερα τα σουτιέν τους και νιώθουν την αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Το NoBraDay είναι ένας άτυπος θεσμός, που έχει σαν σκοπό την προβολή του Οκτωβρίου, ως μήνα ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του μαστού.

Η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς σουτιέν γιορτάζεται εναλλακτικά και τον Ιούλιο. Εκατοντάδες γυναίκες από όλο τον πλανήτη συμμετείχαν στη σημερινή γιορτή, ανεβάζοντας φωτό στα social media

Η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη, η εξέλιξη των μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας έχουν εξελιχθεί τόσο, ώστε να είναι δυνατή η έγκαιρη διάγνωση & αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μεμεγαλύτερη επιτυχία χρόνο με το χρόνο.

Η " Ημέρα Χωρίς Σουτιέν " υπενθυμίζει σε όλες τις γυναίκες να υποβληθούν στον απαραίτητο ετήσιο έλεγχο για καρκίνο του μαστού με τον Εξειδικευμένο Χειρουργό Μαστού.

Γυναίκες με καρκίνο, γυναίκες που επέζησαν από καρκίνο του μαστού και υποστηριχτές της προσπάθειας αφύπνισης του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού  στα social media, ανακήρυξαν το 2011 την 13η  Οκτωβρίου "Ημέρα Χωρίς Σουτιέν".

Σύμφωνα με έρευνες :


  • Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου που προσβάλλει τις γυναίκες.
  • Ο καρκίνος του μαστού εντοπίζεται κάθε χρόνο στη χώρα μας σε περίπου 4.500 γυναίκες.
  • 1 στις 8 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της.
  • Περισσότερες από 70% του συνόλου των γυναικών με καρκίνο του μαστού δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα