Πόνοι στη μέση; Βάλτε ΤΕΛΟΣ, σε 12'!

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή στάση του σώματος δεν αναδεικνύει μόνο τη σιλουέτα (και κρύβει την κοιλίτσα), αλλά μπορεί να σε προστατέψει ή και να σε ανακουφίσει από τους πόνους στην πλάτη. Τα καλά νέα: χρειάζονται μόνο 12' την ημέρα για να τα καταφέρεις!

2 λεπτά: Κάθε πρωί που ξυπνάς, στάσου μπροστά από ένα καθρέφτη, γυρισμένη προς τη μια πλευρά. Βεβαιώσου πως τα αυτιά, οι ώμοι, οι γοφοί τα γόνατα και οι αστράγαλοί σου βρίσκονται στην ευθεία. Παρατήρησε την αίσθηση που σου δίνει το σώμα σου όταν είναι ευθυγραμμισμένο.

1 λεπτό: Έλεγξε την καρέκλα του γραφείου σου. Φρόντισε, όταν κάθεσαι, τα πόδια σου να ακουμπούν στο πάτωμα και τα μάτια σου να βρίσκονται στην ίδια ευθεία με την οθόνη του Η/Υ σου. Αν το γραφείο και η καρέκλα είναι ψηλά για σένα, χρησιμοποίησε ένα υποπόδιο για να ακουμπάς κάτω.

3 λεπτά: Περίπου 6 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, διέθεσε 30 δευτερόλεπτα για να ελέγξεις τη στάση του σώματός σου. Βεβαιώσου πώς όταν κάθεσαι οι ώμοι σου οι είναι «πεσμένοι»  και ελαφρώς κυρτωμένοι προς τα πίσω και οι γοφοί παράλληλοι με το πάτωμα.

5 λεπτά: Κάνε ένα διάλειμμα, σήκω από το γραφείο σου και περπάτα για 60 δευτερόλεπτα. Επανέλαβε αυτά τα mini διαλείμματα 5 φορές κάθε μέρα.

1 λεπτό: Όταν πέφτεις για ύπνο, αφιέρωσε 1 λεπτό στο να βρεις την κατάλληλη στάση: στα πλάγια ή ανάσκελα. Απόφυγε να ξαπλώνεις μπρούμυτα. Αν το να κοιμηθείς στα πλάγια σου φαίνεται άβολο, τοποθέτησε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σου, ώστε να στηρίζεται καλύτερα η σπονδυλική σου στήλη.

allyou

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα